– Her er alt fra motiv av vannroser til motiver av nordlyset.

Fredag kveld er Wille Jarl Nilsen på plass i lokalene til Harstad Kunstforening i Tore Hunds gate.

– Det er spennende å få Harstad Fotoklubb inn i våre lokaler, sier Merete Kamsøy, leder i Harstad Kunstforening.

Denne uken har medlemmer i Harstad Fotoklubb hengt opp sine utvalgte bilder. Fredag kan publikum få se resultatet.

– Jeg synes mye er ren fotokunst. Flott at kunstforeningen og fotoklubben gjør noe sammen. Vi har helt klart felles interesser, sier Kamsøy.’

– Det er over 10 år siden vi hadde utstilling er i kunstforeningens lokaler. Trivelig å være tilbake med bilder som våre medlemmer ønsker å stille ut, sier Wille Jarl Nilsen, som er leder av Harstad Fotoklubb.

Den pensjonerte legen er en av 70 registrerte medlemmer i klubben.

– Det er en flott hobby. Jeg prøve selv å ha med meg et fotoapparat på mine turer, forteller Nilsen, og peker på et av bildene som henger på veggen.

– Det har jeg tatt i en skog på en fottur vi hadde fra Porto i Portugal til Spania. Det regnet mye den dagen, sier Nilsen, om akkurat det bildet som vil være å finne på en av veggene i kunstforeningens lokaler.

– Vi har også noen bilder som er tatt i Trondenes kirke. De er tatt tidligere i høst i Trondenes kirke ei helg der vi var 12 medlemmer som fotograferte inne i Trondenes kirke. I forbindelsen med Trondenes-dagene senere i år skal vi stille ut 22 bilder i Stiftsgården, forteller Nilsen.

– I tillegg til å ha en salgsutstilling hos kunstforeningen vil også selge våre tradisjonsrike kalendere med 12 motiver, sier han.

– Under åpningen av utstillingen får vi besøk av danser Sara Helene Jensen, som har laget en dans for anledningen. Utstillingen blir stående fram til 6. november, opplyser Merete Kamsøy.

KLAR: Kommende fredag åpnes dørene i Harstad Kunstforening i Tore Hunds gate. – 80 forskjellige bilder stilles ut, sier Merete Kamsøy (leder Harstad Kunstforening) og Wille Jarl Nilsen (leder Harstad Fotoklubb). Foto: Tore Skadal