- Vi er veldig glade for at vi kan komme med gode nyheter til Harstadværingene. Vi har fått mange henvendelser med ønske om at vi skal etablere oss i Harstad. Endelig klaffer det, med riktig plassering på et veldig flott senter. Om alt går etter planen så serverer vi rask og rimelig mat i farta til sultne juleshoppere på Sjøkanten i desember, sier Eigil Almenning, daglig leder i Big Bite i en pressemelding.

Ketil Benjaminsen i Coop er også svært glad over å ha kommet til enighet om etablering av Big Bite på Sjøkanten. Butikken har fått plassering rett innenfor hovedinngangen i første etasje.

Etter bildene å dømme, skal kjeden holde til under rulletrappa ved hovedinngangen.

Vil ha dyktig driver

Kontrakten ble signert for kun kort tid siden og kjeden satser på byggestart i løpet av november.

– Dette er et serveringskonsept som er midt i blinken for oss på Sjøkanten og vi er sikker på at kundene vil ta godt i mot Big Bite, sier Benjaminsen.

Big Bite-kjeden er en ren franchisekjede og jakten på en dyktig driver til den nye avdelingen er allerede i gang.

- Vi ser etter en selvdreven og utadvendt person som har lyst til å skape sin egen arbeidsplass og drive egen butikk innenfor et velprøvd, norsk konsept. De som lykkes i Big Bite i dag kjennetegnes ved at de er godt etablert i lokalmiljøet og at de har evne til å skape en god atmosfære på og rundt sin egen Big Bite.  Nå krysser vi fingrene for at vi finner den rette personen også i Harstad sier Almenning.

Rask mat

Kjeden beskriver maten fra Big Bite som rask og rimelig. Subs (eller baguetter) er hovedingrediens.

- Brødet kommer ferskt fra lokal baker hver morgen. Kunden velger selv akkurat hvilken kombinasjon han eller hun vil ha av pålegg og friske grønnsaker.Trenden i dag er at kunden i stor grad ønsker å sette sammen sitt eget måltid kontra ferdigsmurt hvor noen har bestemt ingrediensene for deg. En grov baguett har mer enn 75 % sammalt mel eller hele korn.

- Vi ønsker å lage sunn mat, sier Almenning.

Fakta om Big Bite

  • Norskeid franchisekonsept

  • Eies i dag av Bitastad AS

  • Omsetning 2016: ca 210 mnok

  • 56 Big Bite over hele landet