– Vi kan ikke annet enn å informere politiet om tyveriet av drivstoff fra vårt kjøretøy.

Det sier daglig leder ved Harstad Maskin, Elisabeth Vollstad Moe.

– Det var i forrige uke at firmaet merket at det var fiklet på tanklokket til en lastebil som sto like ved et anlegg på Stangnes der de har oppdrag. Det var sjåføren som merket at det var fiklet med drivstofflokket og at tanken markerte at den var snart tom. Dagen før var det godt over halv tanken på kjøretøyet, sier Moe.

– Hendelsen skal ha funnet sted etter arbeidstid tirsdag fram til onsdag morgen, sier hun.

– Det er heldigvis ikke ofte at vi er utsatt for dette. Men en vet jo aldri hundre prosent om noen flere kjøretøy har blitt tappet hos oss, sier Elisabeth Vollstad Moe, daglig leder hos Harstad Maskin.

– Jeg synes det er viktig at maskinentreprenører være oppmerksom på dette, sier Tore Killi, daglig leder i Killi Maskin.

De informerte om hendelsen på sosiale medier nylig, selv om det denne  gang ikke var de selv som var rammet av tyveri.

Ved Erlandsen Transport har en også en rekke kjøretøy som går på både vanlig diesel og grønn diesel (tidligere kjent som rød diesel).

– Vi har denne gang ikke fått inn melding om noe drivstofftyveri fra våre kjøretøy. Men vi har for noen år siden vært utsatt for drivstoff-tyveri fra våre kjøretøy, sier Einar-Are Danielsen, daglig leder ved Erlandsen Transport.

MELDT: – Vi kan ikke annet enn å melde inn forholdet til politiet. Saken er ikke anmeldt, sier Elisabeth Vollstad Moe, daglig leder ved Hastad Maskin. Foto: Odd Leif Andreassen