I flere år har Apollo flydd solhungrige fra Evenes til flyplassen Burgas og reisemålet Sunny Beach.

– Nå kommer Ving på banen med avganger fra Evenes til flyplassen Varna i Bulgaria. Her er det Albena, Gold Sands og Balchik, som er stedene der en vil ha innkvartering. Der stedene Albena og Golden Sands, er de med størst fokus på barnefamilier, opplyser Nina Christiansen, salg- & Markedssjef i Berg-Hansen Nord-Norge AS.

– Dette er en nyhet fra Evenes til Varna. Den har ikke vært gjennomført tidligere av Ving. Flyturen er på fire timer, forteller hun.

Avgangene til Varna fra Evenes vil være på mandager i perioden fra 18. juni til og med 3. september. Avgangene til Burgos er på tirsdager og det er i perioden fra 26. juni til og med 4. september.

– Det er ikke alltid at vi opplever at neste sommers reisemål blir gjennomført. I fjor var Mallorca satt opp som reisemål av et av selskapene fra Evenes. Da salget ikke var godt nok på reisemålet tidlig på året, så valgte de å flytte avgangen til et annet sted i Norge, forteller Christiansen.

– Per i dag skal vi i sommerhalvåret selge på fem forskjellige avganger fra Evenes. I tillegg til de to planlagte Bulgaria-turene, så ligge Kreta inn med avganger hver lørdag. Samt at vi vil få avganger fra Evenes til Split i Kroatia på onsdager og lørdag, forteller Christiansen, om hva som i øyeblikket vil være tilgjengelig for dem som nå før årsskiftet er i gang med å planlegge sydenferie kommende sommer. Erfaringsmessig er det mange personer som i slutten av november og desember bestiller turer for kommende sommer. I tillegg er det også en del som skal tilbake til det samme reisemålet som de har besøkt tidligere.

NYTT: – Reiseselskapet Ving opp direkteavgang fra Evenes til Varna kommende sommer. Det er nytt for oss i reisebransjen, melder Nina Christiansen, salg- & Markedssjef i Berg-Hansen Nord-Norge AS. Foto: Tore Skadal