Selv om hun ikke gikk videre i konkurransen om denne tittelen syntes hun det var stas å bare i det hele tatt bli nominert.

– Setter pris på det jeg gjør

– At ordføreren på vegne av kommunen valgte å nominere meg viser at de har lagt merke til og setter pris på det jeg driver med. Det er stas.

– Jeg vet at det er svært mange som hvert år blir nominert til denne utmerkelsen, derfor ble jeg ikke skuffet da jeg fikk beskjeden om at jeg ikke gikk videre, sier Hanne.

Sprek og tøff dame

Ordfører Dag Sigurd Brustind skrev blant annet dette om Hanne i sin begrunnelse for nominasjonen:

Hanne er en meget sprek og tøff dame. Hun vet hva hun vil. Da hun overtok gårdsbruket satte hun i gang med å modernisere. Hun bygger nytt fjøs, og etter eget utsagn; «jeg bygger fjøset slik jeg ville ha den».

Følger sauene via egen app

Hanne benytter seg også av ny teknologi i utmarka. Hun har investert i GPS på 12 av sine sauer. Jeg er ganske sikker på at dette bare er begynnelsen. Til undertegnede har hun forklart at hun med dette har hentet inn sauer som hadde jurbetennelse og var på beite i fjellet.

Bruk av GPS gir økt dyrevelferd og økonomiske driftsfordeler. Det er innovativt og litt nytt å ha sine sauer på en app på telefonen.

Viser vei

Hanne er nytenkende og bringer noe nytt inn i landbruket i Ibestad. Dette håper vi kan gi nye impulser til både de som står på terskelen til et generasjonsskifte og andre innenfor næringen.

– Jeg er sikker på at Hanne gir inspirasjon og viser vei til yngre utøvere i landbruket.

Vi trenger unge bønder og håper Hanne får sin fortjente oppmerksomhet i forbindelse med kåringen av årets bonde, skrev Brustind.

Øker rekrutteringen

Årets unge bonde er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s Norge og Felleskjøpet Agri.

Hensikten med kåringen er å øke rekrutteringen til norsk landbruk og fokusere på produksjonen av norsk kvalitetsmat.