Det var etter orienteringen fra fylkesdirektør for NAV Troms, Grete Kristoffersen og avdelingsdirektør NAV Troms, Oddrun Johansen, at flere av politikerne stilte spørsmål rundt den fremtidige utviklingen av NAV-kontorene. Lengst i sitt innlegg gikk Ole Martin Kristoffersen.

Har dere fullstendig glemt dem?

– Har dere glemt de eldre og gamle. Mange av disse har ikke tilgang til de digitale løsningene dere legger opp til. Det virker som dere fullstendig har glemt de som ikke har dette, sa Kristiansen, som gråtkvalt måtte ta en pause før han fortsatte.

– Dere må ta disse mer på alvor, og ikke tenke tanken om å legge ned kontoret her i Kvæfjord. Jeg blir så eitranes forbannet når jeg hører om slike planer, sa han.

Flytter til de store sentra

Også Aps Bendiks Harald Arnesen stilte spørsmål rundt planene NAV har for sine kontorer.

– Hvorfor kan ikke den sentraliseringen vi ser like godt gå andre veien? Kan ikke et regionkontor like godt legges til Kvæfjord eller den nye Tjeldsund kommune fremfor til Storgata i Harstad?

– Dessverre tyder mye på at den sentraliseringen vi nå ser etter all erfaring ender med at kontorer flyttes til de store sentra, hevdet Arnesen.

Eget kontor i kommunen

NAV-leder i Kvæfjord, Merete Halvorsen, forsikret kommunestyret at det fortsatt ville være et NAV- kontor i Kvæfjord.

– Innbyggerne vil fortsatt få levert våre tjenester fra et eget kontor i kommunen. Her vil også eldre brukere og andre brukergrupper som ikke har digital kunnskap få nødvendig bistand hos oss.

– Vi har også en målsetting om å etablere et nærmere samarbeide mellom videregående skoler og Universitetet i Harstad for å få til en samhandling mellom oss og disse med tanke på utdanningsmuligheter, men dette er noe vi vet kan ta noe tid, sa hun.

– Vi ønsker også innspill på hvilke forventninger Kvæfjord har til NAV, oppfordret Oddrun Johansen.

– Hva er dere gode på i forhold til tjenestene dere kan levere? Vi vet dere er gode på omsorg, men også andre ting dere kan tilby kan være nyttig for oss å få vite mer om, sa Johansen.s