– Horrible fergetakster

Nytt fergetakstregulativ ble innført i mars i år. Konsekvensene ble at folk på øyene må betale et sted mellom 600 og 1100 kroner for å kjøre med bil og tilhenger på ferga.

Distriktsfiendtlig

– Vår, sommer og høst er byggesesong for folk flest, og vi som bor på øyene er nødt til å bruke tilhenger for å frakte materialene over. At det koster nærmere en tusenlapp for å bruke tilhenger er en stor økonomisk belastning for innbyggerne. Det rammer også kraftig næringsdrivende, og ikke minst bønder som er avhengig av å kjøre til byen med traktor og tilhenger, sier Eriksen.

Han mener de nye takstene både er distriktsfiendtlige og urimelige overfor folk som bor på øyene.

I fylkestinget i juni foreslo Eriksen å redusere billettakstene for hengere og campingvogner.

– 14 stemte for og 15 imot. Blant dem som stemte imot var det såkalte distriktspartiet – Sp. Jeg er virkelig forundret over at ikke Sp er mer distriktsvennlig, men det hører vel med til historien at partiet har fylkesråd for samferdsel, sier Eriksen.

Nå tar han saken opp i en interpellasjon i kommunestyret torsdag, og viser til at de nye takstene skal evalueres i høst.

– Dermed har vi mulighet til å få redusert takstene før nyttår, og få nye takster innarbeidet i budsjettet for 2018, sier han.

Etterlyser møte

Kommunedelsutvalget for øyriket har også påpekt at takstene for store kjøretøy og for bil med henger er blitt urimelig høye. Utvalget ba ordfører Marianne Bremnes om arrangere et møte med Troms fylkestrafikk og fylkesråd for samferdsel der også leder og nestleder fra kommunedlesutvalget deltar.

– Har dette møtet vært gjennomført slik som forutsatt. Hva ble eventuelt resultatet av møtet? På hvilke andre måter vil ordføreren arbeide for at kostnadene ved å bo i øydistriktet kan reduseres, spør Edvin Eriksen.

Han tar også opp saken i en interpellasjon i fylkestinget i neste uke.

– Er fylkesråden nå enig med SV om at denne delen av takstsystemet (bil og tilhenger) har fått negativ effekt i distriktene. Kan han være med på at dette bør endres, spør Eriksen fylkesråd Ivar B. Prestbakmo.