Fulle av gode inntrykk og erfaringer fra St. Verena-katedralen i den tyske landsbyen Rot an der Rot, byr nemlig damene på konserter på hjemmebane.

- Den første finner sted i Skånland kirke torsdag, og 26. oktober inntar vi Galleri NordNorge, forteller dirigent Dag Erik Enoksen og styreleder Ellen Bendiksen.

Oppkjøring til jul

«Høstfristelser» er navnet på det som er en blåkopi av konsertene som ble holdt i Tyskland.

For det første har vi lyst til å gi vårt hjemmepublikum denne musikalske gaven, og for det andre har vi lyst til å ha et høstarrangement som en oppkjøring til julekonsertene, forteller Bendiksen, og har følgende beskjed til skånledningene: Hvis oppmøtet nå blir godt, kommer vi tilbke med en julekonsert.

Enorm kulturfestival

Å hevde at Tysklands-oppholdet ble en suksess, er ingen overdrivelse, skal vi tro dirigent og styreleder.

- Vi fikk god omtale i tyske medier, og i ettertid har vi fått flere brev der publikum takker oss for å ha gitt dem en stor musikalsk opplevelse. Det varmer, og det frister å takke ja til oppfordringen om å komme tilbake. For øvrig er dette en kulturfestival vi har mye å lære av. Blant annet kan det være til inspirasjon for Bakgårdsmarkedet. Det er utrolig hva de har fått til, sier Enoksen og Bendiksen.

Begeistret: Mine Damer høstet rosende omtale i tyske aviser etter sine konserter i St. Verena-katedralen i den tyske landsbyen Rot an der Rot.