Ibestadordføreren var sammen med sin far, som begge bor på Sørrollnes kun 2–300 meter fra Fabelparken, raskt på pletten etter at faren var blitt oppringt av skipperen på ferga som så at det brant i parken.

Prøvde å slukke med hageslange

– Vi så med en gang da vi ankom at det store tårnet var tapt. Flere av dem som etter hvert kom til prøvde å slukke brannen, men med kun hageslanger og uten vanntrykk var dette nytteløst.

– Heldigvis var flisa som ligger på bakken blitt fuktig etter at det kom litt regn lørdag. Det hindret antakelig at flammene spredte seg til de andre klatretårnene som ligger kloss ved det store tårnet, sier Brustind.

klatretårn: Det store klatretårnet i Fabelparken stod i full fyr da Dag Sigurd Brustind ankom åsstedet søndag kveld..

Skaper usikkerhet

Han syntes det er trist at Fabelparken har blitt utsatt for denne hendelsen, som han mener ikke kan ha oppstått på egen hånd.

– Mitt første inntrykk var at det er vanskelig å forklare på noen annen måte enn at noen har satt fyr på dette. Trevirke i dette klatretårnet er nesten ikke mulig å få fyr på, verken med lighter, fyrstikker eller i form av en glo.

– Det er klart at dette skaper en usikkerhet i bygda. Er det noen som vil lekeparken noe vondt?

– Vi er alle sammen derfor glade over at politiet nå er i gang med å etterforske saken, og forhåpentlig finne brannårsaken slik at vi slipper at det skapes en usikkerhet rundt hendelsen, sier Brustind som legger til at lekeparken betyr mye for Ibestad kommune.

Et varemerke for kommunen

– Den har hatt utelukkende positiv effekt og betyr mye for markedsføringen av kommunen.

– Bare i år har det vært om lag 7000 besøkende innom her. Og mange kommer ikke bare for å besøke Fabelparken. De benytter samtidig anledningen til å se andre deler av øya. Også Ibestad kommune bruker parken i ulike sammenhenger. Den er på mange måter blitt et varemerke og en egen identitet for oss, sier han.

Lar oss ikke knekke

– Derfor er det ekstra ergerlig når dette skjer, også med tanke på de mange som har lagt ned tusenvis av dugnadstimer da vi etablerte parken.

Men en ting er sikkert:

– Vi lar oss ikke knekke av denne hendelsen. Tvert imot. Vi lar oss ikke pille på nesen og kommer til å videreutvikle parken i tiden fremover, lover Dag Sigurd Brustind.