Nervene sto i spenn hos flere av hundeeierne fra flere land som var samlet i Krafthallen i Medkila lørdag og søndag.

Over 1.500 hunder deltok i det som er den ene av to internasjonale konkurranser i regi av Norsk Kennel Klub. Hele 197 raser stilte til bedømming.

Ettertraktet

I tillegg til eksteriørbedømming, var det også juniorhandling og lydighet i den populære hundeutstillingen.

– I tillegg til «storverket» som man trenger for å bli norsk utstillingschampion, blir det konkurrert om det internasjonale sertifikatet CACIB. Hunden må ha deltatt på internasjonal utstillinger i tre land og blitt bedømt av forskjellige dommere for å oppnå tittelen internasjonal champion, forteller Cathrine Myklevold, som er leder i utstillingskomiteen i Harstad hundeklubb.

Mestvinnende

Da Harstad Tidende var innom hallen søndag var bedømmingen godt i gang. I klasse 2 var det bullmastiffen Albin som trakk det lengste strået.

- Han er mestvinnende i Norge i sin klasse to år på rad. Nå er vi på vei til å gjøre det samme i år, sier matmor Mary Heli.

Hun kjørte til Harstad fra Trøndelag med bobil sammen med en venninne.

- Det blir gjerne slik at vi drar på et par konkurranser i måneden. Jeg driver med oppdrett og har egen hund med på konkurransen. Det er artig å møte kjente og konkurrere. Det blir en hobby.

Heli sier at det blir en del jobb, men at bullmastiff, som hun har gjort oppdrett på i 30 år, er blant rasene som ikke krever så mye arbeid med pelsen.

Best in show ble til slutt også bullmastiffen Albin, som også har navnet Rambull’s Quarterflash. Best in show valp ble Bazinga Dracarys.