– Jeg er overrasket over at vi ikke fikk leie hytter i ved campingplassen i Harstad.

Det sier Robert Andreassen i Thorsmen MC Vesterålen.

– Vi skulle besøke Harstad i forbindelsen med bursdagsfeiring i Harstadavdelingen til Thorsmen. De har klubblokale knappe 10 minutter fra campingplassen. Så for oss ville det har vært perfekt å få seg en seng på campingplass for å sove, sier Andreassen.

Fikk avslag

– Jeg var i kontakt med campingplassen i forrige uke og bestilte fire hytter. Onsdag denne uke skulle jeg melde inn antallet på 16 personer. Da hadde brødrene som driver campingplassen snudd og sa at de ikke ønsket å leie ut til oss, forteller Andreassen, som ofte har vært på treff i Harstad tidligere.

– Jeg aksepterer at vi ikke får leie, men savnet en begrunnelse på hvorfor vi fikk avslag. Vi er en MC-klubb som tar oss noen øl når vi er på treff med andre MC-klubber. Vi har nulltoleranse for bruk av stoff. De fleste i klubben er rundt 40 år. Vi er også nøye med å sjekke med alkometer før vi returnerer hjem etter et treff. Brorparten av oss har jobb og trenger lappen i jobben, sier Andreassen, som til daglig jobber som bilmekanikker.

Andreassen kan for øvrig fortelle at det har ordnet seg for klubbens medlemmer i forbindelse med Thorsmens bursdagsfeiring i Harstad 21. oktober. De har fått innpass på et av byens pensjonater.

– Vi er godt fornøyd med det. Det blir bare litt lenge og noen taxiturer ekstra på våre medlemmer, sier Robert Andreassen, på vegne av Thorsmen MC Vesterålen.

Vurderinger

– Vi kjører føre var-prinsippet. Vi liker å vite hvem som skal bo hos oss. Og vi var i dette tilfellet noe skeptisk, sier Karl Annar Markussen.

– Vi har jo fått med oss hva som skjer i Folkeparken under MC-treffet det hver sommer. Da konsumeres det en del alkohol og det er en del lyd. Det har nok spilt inn i denne sammenhengen at det nettopp kan bli noe lyd. Det er totaliteten med andre gjester på campingplass og at det skal være ro klokken 23.00 at vi landet på vårt nei, sier Karl Annar Markussen, driver ved Harstad camping i Kanebogen.

Kommende helg er campingplassen fullbooket i forbindelse med at det er en stor internasjonal hundeutstilling i Krafthallen.

SAMLING: Nord-Norge-treffet i Folkeparken i juni er en lang tradisjon med et snitt på 1.000 motorsykler på treff i Harstad. Foto: Tore Skadal