Kjersti Gürgens Gjærum (14) ble nylig Harstad Turlags yngste utdannede turleder da ho besto sommerturlederkurset i regi av Troms Turlag med glans.

Nå tar ho initiativet til å starte ei DNT ung-gruppe i Harstad igjen, og gleder seg til å få med ungdommer ut på tur, opplyser Gunn Karin Fedreheim, som sitter i styret for Harstad Turlag.

Fedreheim ble i juni innvalgt i landsstyret i Den Norske Turistforening. Fredreheim er opptatt av at alle skal ha mulighet til friluftsliv.

– Vi må tilrettelegge for at flest mulig skal få oppleve mestring i naturen. Det handler ikke at alle skal komme seg til Møysalen, men kunne være ute i naturen på sine egne vilkår. I Harstad har vi gjort en jobb med å få til noe for mennesker med utviklingshemming, sa Fedreheim tidligere i sommer.

Fedreheim har i mange år være engasjert i Barnes Turlag i Harstad Turlag og ser nå med glede at en nå har fått en ung turleder med i turlaget.

Kurs i Troms

Kurset gikk over fem dager og kvalifiserer turlederne til å lede fellesturer sommer og høst i til dels krevende terreng.

- Kurset var kjempemorsomt og veldig lærerikt, forteller Kjersti. De lærte ikke bare å gå på tur, og Kjersti utdyper hva som ble fokusert:

- Vi lærte det å være i en lederrolle, kunne ta vare på andre, og kunne ta seg fram i alt slags vær, om orientering, kart og kompass, ernæring, om å bruke naturens ressurser, om DNT og tilbudet deres og hvordan man bruker hyttene.

Styreleder i Harstad Turlag, Nils Erik Bakke, er svært fornøyd med den ferske turlederen.

– Det er veldig bra at Kjersti fikk tatt turlederkurset. Med denne utdanninga er ho svært godt kvalifisert til å lede turer, og vi tror ho vil bli en sterk ressurs i turlaget og ikke minst i ei DNT ung-gruppe.

Nettopp det å starte opp ei DNT ung-gruppe var en av motivasjonsfaktorene til at Kjersti deltok på turlederkurset. Ho er initiativtaker til å starte opp ei DNT ung-gruppe i regi av Harstad Turlag igjen.

– Jeg ønsker å bidra til å få få flere ungdommer ut og skape et godt turmiljø blant de unge, sier ho. Fokuset er at det skal være gøy og at de skal kunne ha det gøy sammen. DNT ung Harstad

Oppstart ungdom

Nå inviterer både Kjersti og styrelederen i Harstad Turlag til kick-off for DNT ung.

– Mandag 9. oktober møtes vi på Turlagshuset om kveld, forteller Kjersti.

Nils Erik skyter inn at det da vil serveres gratis pizza og brus til alle som kommer.

Kjersti har målsettingen med møtet klar:

- Det er viktig å få på plass ei gruppe med ungdommer som skal bidra til å endre ungdommens holdninger til friluftsliv. Vi vil at DNT ung skal være ungdommens møteplass for gøye og koselige turopplevelser, og for å få en pause fra hverdagen, forteller ho, i sak på turlagets hjemmeside denne uke.

Den engasjerte ferske turlederen er overbevist om at oppstartsmøtet blir en gøy og fin måte å starte opp ei ny gruppe på.

- Det er flott at en her i Harstad opplever vekst av personer som blir med i turlaget. Og ikke minst er veksten solid blant den yngre gruppen av turglad, sier Gunn Karin Fedreheim, som sitter som medlem i styret for Harstad Turlag. I tillegg er hun fersk representant i styret i Det Norske Turistforening (DNT).

OPPSTART: Nå inviterer både Kjersti og styrelederen i Harstad Turlag til kick-off for DNT ung. – Mandag 9. oktober møtes vi på Turlagshuset om kvelden, forteller Kjersti. Her sammen med en ivrig turvenn. Foto: Harstad Turlag