Det er Kvæfjord kommune som har invitert Ingve Berntsen til Fram torsdag 28. september. Det for å fortelle om hvorfor han brenner så sterkt for landbruket og hvorfor han mener at flere unge bør velge en yrkesvei innen landbruket, et yrke som han omtaler som fremtidsrettet og et skattkammer fylt av muligheter, opplyser Ellen Eliseussen, næringsutvikler i Kvæfjord kommune.

Ingve Berntsen er både innovativ og fremtidsrettet, samt at han har et stort engasjement for å vise fram hva næringa har å by på. Vinneren viser gründerskap og mangfoldighet, og har i tillegg et stort engasjement for lokal mat og hvordan man bruker ressursene på en god måte. Berntsen er en god representant for næringa og en som våger å satse, skriver juryen i sin begrunnelse. Juryen trekker videre fram at Berntsen er et godt eksempel på hvordan man kan drive vern gjennom bruk, og et bevis på at nye næringer også kan skaleres opp. Berntsen er en person om har tatt et valg om å gå inn i næringa i ung alder, uten selv å være født på gård. Årets vinner er en modig person og et godt forbilde, oppsummerte juryen som besto av Norges Bygdeungdomslag, Felleskjøpet Agri og McDonald´s Norge.

– Torsdag kommer altså denne unge, engasjerte bonden fra Jæren til Kvæfjord som en del av programmet til Kvæfjorduka, og arrangør Kvæfjord kommune håper at mange finner veien til Borkenes denne kvelden. Jeg håper på godt besøk, og blir spesielt glad om unge mennesker som har lyst å bli bedre kjent med landbruket tar turen for å la seg inspirere av det Berntsen har fått til, sier Ellen Eliseussen, næringsutvikler i Kvæfjord kommune.

Berntsen har drevet egen gård siden han var 17 år, er utdannet agronom og har en bachelor i nyskapning og samfunnsutvikling. På gården sin drifter han på heltid gressbasert ammekuproduksjon og nisjeproduksjon av storferasen Vestlandsk Fjordfe.

– Jeg elsker å se på omgivelsene mine med nye øyne, oppdage muligheter, skape nye ressurser og finne nye løsninger for driften på gården. Jeg håper jeg kan bruke tittelen Årets unge bonden til å engasjere og inspirere andre som står på terskelen til yrket til å ta spranget helt ut, sier en engasjert Ingve Berntsen, foran møte med mennesker i Kvæfjord kommen de torsdag.

FRAM: – Jeg håper på godt besøk, og blir spesielt glad om unge mennesker som har lyst å bli bedre kjent med landbruket tar turen for å la seg inspirere, melder Ellen Eliseussen, næringsutvikler i Kvæfjord kommune. Foto: Frank R Roksøy