Sin første øl smakte Dahlberg da han gikk på ungdomsskolen.

– Jeg stjal vel noe Mack fra pappa, men jeg ble ikke solgt på øl før vi flyttet til Belgia etter ungdomsskolen.

Som 16-åring prøvde han noe surøl på en belgisk kneipe.

– Det var nærmest udrikkelig, men som god 16-åring drakk jeg opp alt. Noe senere fikk jeg smake Hoegarden, og da var det ikke noen tvil. Jeg var solgt.

Lagde øl før de andre

Ølbryggingen prøver Dahlberg seg på for første gang litt over 10 år siden.

– Jeg lagde 20 liter i slengen. På den tiden fikk du nesten ikke kjøpt råvarer, og noe av utstyret måtte jeg mekke selv eller bestille på nettet fra USA.

I dag kan du velge blant mange nettbutikker, også i Norge, hvis du vil prøve deg på ølproduksjon hjemme.

– Nå brygger jeg 750 liter i slengen. Det handler om å kjenne maltet og humla. Nå kan jeg fint brygge 750 liter av en ny oppskrifter uten et testprodukt på forhånd – forutsatt at det ikke er et helt nytt øl.

Ølreiser

Mens mange drar på vinturer til land med klima som egner seg for vindyrking, har Dahlberg sine favorittland for øl.

Ikke overraskende er Belgia ett av dem.

– Landet er uovertruffent i Europa og de har usannsynlig mye godt øl.

I Belgia anbefaler han blant annet stedet Delirium hvor de har godt over 2.000 typer øl.

– Men du kan raskt havne på en vanlig bar og oppdage at de har 400 øl i sortimentet.