– Det var morsomt å få prøvde dette.

Hun nikker småsjenert etter å ha fått testet trykket i brannslangen. 4-årige Helene var en av mange barn som lørdag morgen var på plass på åpen dag ved Harstad brannstasjon.

– Jeg gleder meg til å se Bjørnis, sier Helene, som er på tur til brannstasjonen med pappa, Hallvar Mathisen.

Det var mye som kunne testes før Bjørnis dukket opp for de fremmøte første gang klokken elleve. To timer senere skulle han igjen møtte de fremmøtte med blant annet dans.

– Vi åpnet dørene her klokken 10. Ti minutter etter hadde vi 160 mennesker innenfor dørene. Åpen dag på brannstasjon her i Harstad mobiliserer mange, sier Ove Frantzen, som sammen med ansatte, slekt og samboere sto på i fire timer for at store og små skulle lære mer om brannvern og få se hva som finnes på brannstasjon.

– Det er svært populært å få testet brannslangen med trykk. Det samme kan en si om liften. Her er det alltid kø, sier Frantzen.

Innen i hallen var det stand for flere aktiviteter. En kunne være med på rebusløp. En kunne besøke standen til Bjørnis. Samt at det var laget kafé for dem som kom.

– I fjor hadde vi nærmere 1500 personer her. Da gikk vi fri for kaker. Det kan fort skje i år også, når en allerede ser på fremmøtet. Parkering er også en utfordring når det kommer så mange mennesker nesten samtidig, sier Frantzen, om det tradisjonsrike arrangementet rundt brannstasjonen i Harstadbotn en gang i året.

LIFT: Mange sto i kø for å få en tur opp i liften til Harstad brann- og redning lørdag. Foto: Tore Skadal
MARKERING: – Det er alltid folksomt her på brannstasjonen når vi har åpen dag. Fem minutter etter at vi åpnet hadde det passert 160 personer, forteller Ove Frantzen, brannsjef i Harstad brann- og redning. Foto: Tore Skadal
SLANGE: Her får David testet brannslangen. Brannmann Kristian Ørnsrud følger med. Foto: Tore Skadal