Rektor Ole Martin Linaker sier bråket fra elevenes mopeder og lette motorsykler er et kjempeproblem for skolen.

– Mange ruser sykkelen ekstra når de starter opp, og iblant har det vært så ille at lærere ikke har hørt hva de selv har sagt foran klassen. Det forstyrrer undervisningen. Brummingen fra mopedene skjer ikke bare om morgenen og ved skoleslutt, men vedvarer hele skoledagen fordi elevene bruker mopedene når de har en fritime, sier Linaker.

– Elevene reagerer på at politiet gikk til aksjon inne på skolens område. Var skolen kjent med aksjonen?

– Ja, vi hadde godkjent at politiet og biltilsynet kom inn på skolens område for å foreta kontroll av syklene, sier rektor Linaker.

Han er kjent med at enkelte elever kom for sent til timen på grunn av politiaksjonen, men opplyser at de ikke vil få fravær av den grunn.

60-70 mopeder

Det har vært en eksplosjonsartet økning i antall elever som kjører mopeder og lette motorsykler dette skoleåret.

– Vi telte en dag 60–70 parkerte sykler. Vi har prøvd å snakke med elevene for å få dem til å unngå å lage ekstra støy når de parkerer, men opplever at enkelte ruser ekstra mye når de setter sykkelen fra seg. De parkerte tidligere inntil veggen til skolen, men vi har nå dirigert dem bort til idrettsplassen, sier Linaker.

Sympatiaksjon

Det førte til sympatiaksjoner fra mopedister fra andre skoler.

– Seks-syv elever kom kjørende på mopeder og ruset kraftig foran vinduene våre for å markere at de var uenige i at mopedene måtte stå på idrettsplassen, forteller Linaker.

Varslet på Jodel

Under politiaksjonen i går var det betydelig færre som kjørte moped og lett motorsykkel til skolen.

– Vi har mistanke om at det foregikk varsling elevene imellom. Blant annet var det svært få av de syklene som bråker mest, som var på skolen i går, sier rektor Ole Martin Linaker.

Varslingen skjedde blant annet på chattestedet Jodel der det gikk ut melding om politiaksjonen på Heggen og Stangnes skoler.