Det ble satt ny Tjeldsund-rekord i Jenka da 112 små og store dansere samlet seg på øvingsfeltet til Norges Brannskole torsdag ettermiddag.

Med Tjeldsunds ordfører Liv Kristin Johnsen og brannbjørnen Bjørnis i spissen slo danserne et slag for folkehelsa. Selv om de ikke kommer i Guinness rekordbok, så det ut til at de hadde det gøy. Anledninga for dette stuntet er folkehelseuka som også har en rekke arrangement i Tjeldsund. Ordføreren var fornøyd med oppslutninga om dansetreffet som hadde som mål å skape glede og samhold.

– Jeg er glad for at de store virksomhetene i kommunen trår til med slike arrangement som kan samle folk. Det er fint at bedriftene tar tak i dette og kommer med kreative løsninger som passer godt inn i folkehelseuka. Jenka er en aktivitet som alle kan være med på, og deltakerantallet i dag holdt til ny Tjeldsund-rekord.

22NYHJenka 2: DANS FOR ALLE: Jenka passer for både små og store. Fra venstre: Solveig Gyltnes Tollefsen, Katarina Berg, Albert Jansen og Villemo Olsen. Foto: Per Jan Pedersen
22NYHJenka 3: MOVES: Etter Jenkaen lærte Bjørnis bort noen moves til disse barna.