Vegard Olsen fra Ballangen er mannen som heretter skal lede byens konsertscene på Kulturhuskaia.

Vegard Olsen er ny daglig leder etter Hanne Johnsen Handå på Ludo Bar og Scene. Med sju års studier og snart en mastergrad i Music Management fra Universitetet i Agder, er han klar til å lede det populære utestedet på kulturhuskaia.

- Jeg føler meg heldig. Med mine studier i musikk og kultur, passer det meg fortreffelig å bidra til videreutvikling av tilbudene for studentene. Jeg gleder meg, sier han.

Han er selv utøver i klassisk gitar, og har erfaring med konsertproduksjoner ved Østsia studenthus og konsertarrangøren TrashPop i Kristiansand.

Høydepunkter

Fra oktober forlater Hanne Johnsen Handå Ludo etter tre år for å tiltre stillingen som leder og prosjektkoordinator ved Ungdommens hus.

Hun lover den nye lederen en spennende jobb.

- Her fikk jeg min første jobb etter studiene. En privilegert arbeidsplass med et godt miljø. Det har vært fantastisk å være leder for så mange flotte frivillige, sier hun, og legger til at utestedet har hatt mange høydepunkter på konsertfronten.

- Vi har bevisst satset både på kritikerroste artister og artister som er på vei opp og fram. Det virker som publikum liker det vi gjør. Folk kan glede seg til en spennende konserthøst, sier hun og nevner spesielt Pasha og Julie Bergan.

- Ludo er og skal være en møteplass for alle, ikke bare for studentene.

Nye lokaler

Ludo Bar og Scene drives av frivillige studenter, og de siste ni årene har stedet gått med overskudd, ifølge campussjef for samskipnaden Per Gunnar Johnsen.

- Det er ingen selvfølge at studenthus driver med overskudd, men hos oss har det gått veldig bra. Overskuddet kommer studentene til gode i form av gode kulturtilbud. Kapasiteten i dag er på 250 personer, men vi har lenge hatt konkrete planer om nye og større lokaler. Alt er ikke avklart ennå, men det er snakk om mer enn bare studenthus. Betingelsen er at universitetet er med på laget. Jeg kan røpe at vi i løpet av neste måned kommer ut med noe offisielt, sier han, og forteller videre at i januar neste år skal det uansett bli jubileumsfeiring.

- Da er det 20 år siden Ludo åpnet dørene. Det skal feires.