Det er den 22 år gamle musikkteaterstudenten Marte Hansen som får æren av å spille Gjertrud når Ola Bremnes sin musikal om Gjertrud Rask fra Kveøya og Hans Egede fra Harstad endelig kommer hjem til Kvæfjord i forbindelse med kirkejubileet i midten av oktober.

Marte Hansen er 22 år og kommer fra Borkenes, men er nå bosatt i Oslo.

Marte gikk på dramalinja på heggen VGS. Nå tar hun bachelor i musikkteater ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo hvor hun er ferdig utdannet våren 2018, opplyses det i en pressemelding fra arrangøren.

Kulturskolen

Tidligere har Marte gått på kulturskolen hos Anne Semb. Hun har spilt Nissejenta i «Det store julespillet» i Harstad kulturhus og Solveig i Heggen sin oppsetning av «Peer».

Etter at hun flyttet til Oslo har hun spilt Hodel i «Spelemann på taket» på Ringerike folkehøgskole og vært korist for Atle Pettersen i turneen «Like Frankie».

Sommeren 2016 spilte hun Klatremus og Bestemor Skogmus i «Hakkebakkeskogen» i Kristiansand dyrepark. Nå gleder hun seg stort til å tolke rollen som Gjertrud Rask fra Kveøya.

– Vi er glad for at vi i samarbeid med Musikkteaterhøyskolen i Oslo har fått Marte hjem til denne store oppsetninga, sier Svein Spjelkavik, som har regi når Musikalen Grønlands Apostel har Kvæfjordpremiere 13. og 14. oktober.

– Anne Semb og Marianne Vaskinn som bidrar med instruksjon har også vært ansvarlig for casting. De kjenner talentene i området godt og har gjort en flott jobb med å finne utøvere til de bærende rollene. Marte blir en fantastisk Gjertrud, sier Spjelkavik.

Mer enn 100 aktører

Koret i kirka blir scene for mer enn 100 aktører når elever fra de eldste trinnene ved Borkenes skole danner et imponerende ensemble.

– Det har allerede vært sydd og satt sammen kostymer siden før sommeren, sier Spjelkavik. Noen av kostymene kommer også fra Dverberg og Finnsnes der en tidligere versjon av stykket har spilt for fulle hus i Finnsnes kulturhus i to omganger.

– Det hele blir rett og slett storslått i den vakre kirka med stor lysrigg, dyktige musikere, knall lyd og et imponerende kor med unge aktører fra hele kommunen i flotte kostymer. Billettsalget starter denne uka, og jeg oppfordrer folk med å være tidlig ute for å få billett. Forestillingen vil bli besøkt både fra Harstad og Vesterålen, sier Spjelkavik, foran forestillingen i midten av oktober. Det er Kvæfjord Menighetsråd som i forbindelse med Kvæfjord kirkes 150-årsjubileum ønsker å sette opp musikal i Kvæfjord kirke den 14. oktober, opplyser Kåre Bakken, som er leder i menighetsrådet.

ROLLE: Musikalstudent Marte Hansen spiller Gjertrud Rask i Ola Bremnes sin musikal som blir satt opp i Kvæfjord kirke i forbindelse med kirkens 150 års jubileum. Forhåndssalget av billetter er i gang. Foto: Privat Foto: Privat