Byens egne organister bidrar på innvielseskonsert nr. 1, sammen med orgelkonsulent for prosjektet, Bjørn Kjellmann.

– Denne konserten finner sted torsdag 21. september, forteller Marit Nygård, som er organist i Kanebogen menighet.

– Det blir et variert program som virkelig får vist fram det nye orgelets mange nyanser, fra det melankolske og innadvendte til det storslåtte og majestetiske. Repertoaret denne kvelden spenner vidt, fra barokke standardverk til nyskrevet musikk.

Uka etter, torsdag 28. september, får Harstad storfint besøk. Sondre Bratland (sang) og Iver Kleive (orgel) gjester da Kanebogen kirke med sitt konsertprogram Folketonesmykker og barokke perler.

– Dette blir en sjelden mulighet til å høre en av våre fremste folkesangere i samspill med en av landets aller beste organister, sier Nygård.

– Musikerne byr på et kildevell av musikk med røtter i Norge, men også i jazz og blues. Folketonerepertoaret fremføres ispedd barokke perler, der Kanebogens nye orgel virkelig får klinge i hele sitt spekter, melder Nygård.

Iver Kleive regnes av mange som vår største orgelmester. Han har laget arrangementene til utvalget av folketoner på kveldens konsert, og spennende harmonier vil klinge sammen med Bratlands unike folketonefremføring.

Dette tangerer flere sjangre som fargelegger hele spekteret av folketonekunsten.

Sondre Bratland og Iver Kleive favner mange med dette konsertprogrammet. Klangbunnen i vårt eget land og folk spiller med når kirkerommet er sted for slik tonekunst.

– I tidligere turneer med samme program har duoen spilt for fullsatte kirker, og vi håper på fullt hus også i Kanebogen kirke denne kvelden, sier Marit Nygård.