Rekordbesøk på Fabeløya

VERDENS NORDLIGSTE: Drangens drømmetårn var populært blant barna under åpningen av Fabeløya naturlekepark.Foto: Åse Hjelvik

Nærmere 7000 personer har besøkt Fabeløya Naturlekepark hittil i år. Nå ruller kronene inn til nytt toalett.

80.000 kroner er kommet inn via en Vipps-aksjon som ble startet via Facebook av initiativtaker Ken Rune Berg i Harstad. Et toalettbygg med ordentlige fasiliteter og tilgang til strøm er anslått til å koste rundt en halv million kroner, så folk må gjerne fortsette å vippse inn penger, oppfordrer styreleder Nina Dons-Hansen.

– Det virker som folk har gitt litt ekstra og vi takker alle som har bidratt. Det er fortsatt mulig å støtte innsamlingen. Vi jobber parallelt med å søke støtte hos flere instanser og håper at toalettet kan realiseres om ikke så altfor lenge, sier Dons-Hansen.

Mange har besøkt naturlekeparken denne sommeren. Styrelederen har ikke konkrete statistikker, men hun vet at et par tusen skoleelever og barnehager fra Hartsad og andre kommuner har vært på tur i parken. Ildsjeler på Sørrollnes som holder et oppsyn over hvor mange som besøker parken, og de kan melde om rekordbesøk i år.

– Vi tar ikke hardt i når vi oppsummerer med at nærmere 7000 personer har vært i parken så langt i år.

Fabeløya Naturlekepark har fem års jubileum i år, så det vil være ekstra stas endelig å få løst toalett-floken og få oppgradert parken med gode fasiliteter.

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Påkjørt bakfra i Kanebogen

Politiet kunne melde om et trafikkuhell i Harstad fredag kveld.

– Komisk hvordan dette kan skje

Råd for funksjonshemmede har dokumenter minst 23 steder i Harstadpakken de mener kan skape problemer for syns- og funksjonshemmede.

Her er utfordringene på vei i Ibestad

Forleden hadde Ibestad kommune besøk av Troms fylkes samferdselskomité. Ifølge ordfører Dag Sigurd Brustind ble det et godt møte.

To uker til isbadedagen:

Håper på rekord

Om to uker skal de gå på vannet, vel å merke om sjøen har frosset til. Den store isbadedagen i Skånland nærmer seg.

Hun skal gi bort subs i en time

Big Bite Harstad åpner i neste uke.