Tirsdag formiddag åpnet firmaet rørlegger Jonny Valle AS opp i nye lokaler i Neumann-bygget på Seljestad.

– Det var i 2012 at vi etablerte oss første gang i Harstad. Vi har i alle år hatt base på Sortland. Da Badekarran dro inn årene i Havnegata, så jeg muligheten til å åpne en avdeling her i Harstad, forteller Jonny Valle.

I 2012 etablerte Jonny Valle egen butikk med baderomsartikler. Butikksjef Steinar Pedersen og Bente Pedersen ble ansatt og har vært med siden. Etter hvert kom Kurt Mikalsen med. Og for to år siden ble Gunnlaug Berg ansatt for å ta seg av den nye kjøkkendelen.

– Det var da vi startet opp med å importere kjøkken fra Vabene-kjeden, forteller han, om utviklingen bedriften har hatt i Harstad.

Flere tjenester

– Vi har i alle disse årene solgt bad i hovedsak til privatmarkedet. Da har vi ofte vært med på prosessen med å klargjøre baderommet.

– Da har vi sendt rørleggere fra avdelingen på Sortland til Harstad. Nå ønsker vi å øke staben med rørleggere her i Harstad. På sikt ønsker jeg med fire til seks rørleggere. Jeg ser for meg en fortsatt vekst i byen når det gjelder nye baderom. Både når det gjelder renovering og nye bad, sier Valle.

Han har hovedfokus på privatmarkedet når det gjelder bad. Det hører til sjeldenhetene at de engasjerer seg i VVS-arbeid i større prosjekter.

– Jeg håper at jeg i det neste året skal klare å bygge opp en stab her i Harstad med håndverkere som kan gjøre jobben ute blant kundene. Det være seg rørleggere, flisleggere og snekkere. Behovet er absolutt til stede. Det er fortsatt god aktivitet i markedet for nye bad, sier rørleggeren fra Vesterålen.

I dag ligger prisen på et nytt baderom på et sted mellom 200.000 kroner og 300.000 kroner.

Flere muligheter

– For to år siden startet vi også en satsing på kjøkken. Den har Gunnlaug Berg ansvaret for. Vi allierte oss da med kjennemerket Vabene. De har god kvalitet og klarer seg bra på pris i forhold til andre norske leverandører, sier Valle.

Nordmannen Gerhard Kolflaadt er en av eierne i Vabene. Han kommer opprinnelig fra Narvik.

– Nå er jeg bosatt i nærheten av Bologna. Vi har rundt 13 forskjellige bedrifter i Italia som produserer våre kjøkken, forteller Gerhard.

Han var tirsdag på plass i Harstad med en av de 13 fabrikkene som leverer Vabena-kjøkken til store deler av Europa.

– Jeg jobber som representant for Vitali-kjeden som holder til i Pesaro i nærheten av Rimini midt i Italia. Bologna er nærmeste storby, forteller Paolo Piagnepelli, som var på besøk i Harstad for andre gang.

– Jeg er mye på farten i engelskspråklige land. Samt i Norden. Her snakker de fleste vi jobber sammen med engelsk, sier Paolo, som i løpet av jobben har fått sett en del av de norske storbyene gjennom jobben.

– Det er kanskje en av grunnene til at jeg ofte kjører rundt i Italia med bil når jeg ferierer, sier Paolo, som tidligere spilte fotball og har AC Milan som favorittlag.

Paolo viste også god kunnskap om det italienske landslaget. Han husker godt at Italia slo Norge 1–0 i VM i USA i 1994. Kampen der Italia ble redusert tidlig til ti mann da keeper Buffon ble utvist og stjernespissen Roberto Baggio ble byttet ut.

ITALIA: Paolo Piagnepelli fra Vitali-fabrikken som produserer kjøkken for kjøkkenkjeden Vabene. Gerhard Kolflaadt er en av eierne av Vabene-kjeden. Han kommer opprinnelig fra Narvik, men bor nå midt i Italia. De var på plass hos reåpningen av rørlegger Jonny Valle tirsdag. Foto: Tore Skadal
ØKER: Driver av rørlegger Jonny Valle, Jonny Valle, har flyttet avdelingen fra Harstad havn til Neumann-bygget på Seljestad. – Bad og kjøkken er det vi i hovedsak har fokus på, sier Valle, som ønsker å øke engasjementet i Harstad-området meg egne rørleggere i byen. Foto: Tore Skadal