Anne Nørdsti er godt kjent for de danseglade. Hun er med på Hålogaland dansegalla for tredje gang. Holidays orkester er det hotteste svenske dansebandet i Norge for tiden og stiller for første gang på Evenskjer.

Det er slett ikke bare langveisfarende som skal underholde. Forklædt som voksen fra Kvæfjord og Harstad stiller på scenen, og vil nok, i likhet med de andre to, bli godt likt. Det er første gang de forklædte spiller på denne gallaen, noe de gjør fredag kveld. Nørdsti og Holidays spiller på lørdag.

Det er verdt å merke seg er at både Anne Nørdsti og Holidays er nominert til Gullskoen 2017. Dette er en pris som deles ut i NRK-programmet På Dansefot i november. Her er det snakk om kvalitet, ikke bare utenfor, men så visst også på scenen.

Stor pågang

I fjor var det 130 bobiler og campingvogner utenfor Skånlandhallen i gallahelga. Får arrangøren plass, blir det nok minst like mange i år.

– Det er stor pågang, forteller arrangementsansvarlig Dag-Jøran Olsen. Det nye i år er at campingen utenfor skoleområdet åpnet onsdag, forteller han.

Foruten dette er det stort sett «same procedure as last year».

– Det er viktig for oss å holde kvaliteten oppe, sier Olsen, vel vitende om at Hålogaland dansegalla har høstet bifall fra «fagbladet» De Danseglade. Terningen har igjen og igjen vendt godsida opp.

Mange i aktivitet

Det er mye arbeid som skal utføres i dagene før gallahelga.

– Vi har cirka 35 som rigger, og tar seg av camping og strøm. På fredags- og lørdagskveldene har vi rundt 30 på jobb.

Det inkluderer ikke personellet fra Tjeldsundbrua Kro, som står for matstellet.

Godt vær

Og når det gjelder været, så er kanskje ikke dansegallaen så avhengig av godt vær for eksempel Bakgården.

– Nei, men 130 bobileiere synes det er fint å sitte ute i godt vær. Så vi ønsker oss det. Men fredags- og lørdags kveld er vi ikke så avhengige av været. sier Dag-Jøran Olsen.