Ny ambulansestasjon er ytterligere utsatt:

Planen var at de ansatte, etter lang kamp, kunne flytte inn i løpet av neste vår, men nå må de smøre seg med ytterligere noen måneders tålmodighet og vente til høsten 2018.

Detaljert

Det bekrefter utbyggingssjef Tor-Arne Hanssen ved Unn.

– Vi har hatt saken ute på Doffin og vi fikk inn to tilbud. Dessverre hadde vi vært litt for detaljert i anbudsgrunnlaget. Det gjorde at vi var nødt til å forkaste den ene aktøren. Dermed fikk vi en ufullstendig konkurranse og var nødt til å avlyse den. Det er slikt som skjer, men det er viktig for oss å følge reglene innen offentlige anskaffelser, sier han.

Ifølge Hanssen medfører dette at åpningen av den nye stasjonen blir utsatt i to-tre måneder.

– I ettertid har vi gått aktivt ut i markedet og regner med å skrive kontrakt med en aktør iløpet av august, sier han.

Pålegg om utbedring

Harstad Tidende har flere ganger skrevet om dårlige arbeidsforhold for de ansatte i Harstad. Arbeidstilsynet har i lengre tid vært inne i saken og gitt sykehuset flere pålegg. Blant annet har det ikke vært plass til to ambulanseteam på kveld/natt. Det medførste at på det ene teamet lå hjemme og hadde en responstid på 15 minutter. Den løsningen var ikke god nok for etter hvert ble en leilighet i et privathus like ved sykehuset bygd om til midlertidig base for det ene teamet.

Midlertidige tiltak

– Forsinkelsen har vi beklaget overfor de ansatte. De har godtatt dagens forhold til ny stasjon står klar. Vi har lagt forholdene så godt til rette som mulig, men det er begrenset hvor mye penger vi er villig til å bruke på midlertidige tiltak, sier han.

Den nye stasjonen skal bygges der en tidligere sykehusbarnehage lå, like ved Senter for psykisk helse og rusbehandling. Den nye stasjonen har en kostnadsramme på 32 millioner kroner. Stasjonen skal bygges med egen kontordel, egen soveromsdel, som skal være sterkt lydisolert og avskjermet for støy fra resten av bygget. Stasjonen skal også inneholde stue, kjøkken og garasje til tre biler inklusiv garderober tilknyttet garasjen.

Nordreisa: Det er ennå ikke bestemt hvordan den nye stasjonen blir seende ut, men et alternativ kan være som stasjonen i Nordreisa. Foto: Rickard Printz