I uke 36 er de fem lærerne klare til å ta imot små og store elever som ønsker å lære dans, kunst, sang og musikk.

Hip hop og kunst

Nytt av året er at danselærer Sylwia Dymek vil undervise i Hip Hop Dance Hall både på kulturskolen, i Bogen, i Kongsvik og i Grovfjord en dag per uke. Hip hop er veldig populært blant de unge, og desentraliseringa av undervisninga bidrar til at det blir mindre kjøring for foreldrene. Danserne er delt opp i to grupper fra 6 til 10 år og fra 11 til 16 år. Merethe Torbergsen har ansvaret for undervisninga innenfor kunst og hun vil fortsette med tegning og maling innenfor forskjellige stilarter.

- Her har vi en fin blanding av unge og voksne elever som drar veksler på hverandre. Mange er viderekomne og de fortsetter med det de er mest interessert i. Dette skoleåret skal de få lære mer om grafikk, og vi skal også fokusere mer på kunsthistorie, forteller hun.

Sang og musikk

Rektor Evald Joakimsen forteller at det fortsatt er ledige plasser ved kulturskolen, og at de utover høsten vil jobbe med et fellesprosjekt der alle elevene får delta.

– Ellers fortsetter Ekaterina Amundsen som piano- og sanglærer i tillegg til at hun dirigerer.

Bogen korforening som også er innmeldt i kulturskolen. Jonas Joakimsen skal også dette året undervise i alt som har med band og scene å gjøre. Det blir undervisning i gitar, bass, trommer og sang, og det viktigste er at elevene skal få vokse innenfor det de liker best. Vi opplever hvert år at mange av elevene våre deltar i UKM med godt resultat, sier kulturskolerektoren.