Sammen med et annet harstadpar og et par fra Kvæfjord deltar de i TV Norge-programmet Mitt Kjøkken Ruler. I programmet utfordres amatørkokkene til å levere restaurantstandard. I flere uker utover høsten kan seerne følge parene i jakten på den perfekte trerettes i deres egen stue. De forvandler sitt eget hjem til en fullverdig restaurantopplevelse. Den første uken er med nordnorske par. To fra Harstad, et fra Kvæfjord og et fra Sommarøy utenfor Tromsø.

Hytta i Tømmeråsen

Nygård og Kristoffersen er veldig spente på hvordan de blir fremstilt i programmet, for matlagingen syntes de gikk bra.

– Det var utrolig morsomt å utfolde seg på kjøkkenet, selv om det var mange kamera rundt oss, sier de.

De er begge samboere med hver sin kokk. Og det er på nytta i Tømmeråsen de utfolder seg over grytene. De har begge stor matinteresse, en interesse som blir mer og mer intens.

– Det å lage mat er sosialt. Ofte er alle fire med på kjøkkenet, men kokkesamboerne våre får sjelden ta styringen. De forstår ikke de som hevder at de bare spiser for å overleve, smiler de to.

Nygård og Kristoffersen starter ikke matlagingen på Rema 1000, for de høster mye av råvarene selv.

– Råvarene er utrolig viktig for et topp resultat. Derfor kan vi kjøpe et slakt og partere det. Vi høster selv sopp, bær, potet og urter. Det er noe spesielt å bruke råvarer som man selv har hentet i naturen, sier de.

De sier de ikke er skuddredde for å prøve nye retter og lage avanserte menyer.

– Vi føler selv at vi etter hvert er blitt flinke. Vi tror vår meny ble godt likt av både de to profesjonelle dommerkokkene og de tre andre parene. Det blir spennende å se i programmet hva de sa om oss, sier de.

Pr-kåte

I programmet skal de lage en treretters på tre timer, og de innrømmet at de merket presset underveis. Når de blir stressa blir Nygård plappranes og Kristoffersen stille.

– Vi har begge et stort konkurranseinstinkt, så det kom noen høye lyder innimellom, innrømmer de.

De forteller at det gikk bare timer etter at de meldte seg på programmet før de ringte fra Tvnorge.

– Vi var gjennom dybdeintervu, og gjorde tydeligvis et godt inntrykk. Vi tror vi gjør oss på tv, vi er utadvendt og pr-kåte, ler begge.

Inspillingen er ferdig og de gleder seg til de endelig kommer på norsk fargefjernsyn i neste uke.

– Det har gått bra å holde dette hemmelig, men vi fikk noen spørsmål fra naboene som så alle folkene da programmet ble innspilt i leiligheten. Vi svarte bare at vi var med på Luksusfellen. Da fikk vi ikke flere spørsmål, sier de.

De er veldig hemmelighetsfull med hvordan det gikk, men de avslører allerede hva de skal de skal gjøre hvis de vinner. Premien er på 250.000 kroner i penger, og 100.000 kroner i nye hvitevarer.

– Vinner vi? Blir det en gastronomisk tur for alle fire rundt i Europa. Vi skal besøke de beste restaurantene, lære nye eksotiske retter, og er vi heldige får vi med oss ett eller to kokkekurs, sier de.