Her legges det i disse dager ifølge prosjektleder Tony Svendgård i Hålogaland Kraft nå til rette for at beboerne i Øvre og Nedre Holtet skal kunne koble seg på for å få installert fiber.

Kreves egeninnsats

– Vi starter først i Dvergfuruveien i Øvre Holtet der arbeidene med å legge ned fiberkablene i traseene er kommet i gang. Deretter vil feltet bli gravd område for område, og nærmere tidsplan for dette vil bli utarbeidet når vi ser fremdriften de første to ukene.

– Alle som har bestilt fiber vil i løpet av de nærmeste dagene få anmerket hvor fiberen vil komme inn på deres tomt.

– Herfra og inn til husvegg kreves det egeninnsats for å grave fibergrøften, med mindre man bestiller og betaler entreprenørene for å utføre dette arbeidet.

– Dersom egeninnsatsen ikke er utført innen uke 36 vil dette medføre forsinket oppkobling for de aktuelle abonnentene.

– Så langt viset det seg at mange velger å gjøre dette gravearbeidet selv, da det i de fleste tilfellene kan gjøres med spade, sier Svendgård.

Etterbestillinger

– Hittil har om lag 200 kunder meldt sin interesse. Det er mellom 50–60 prosent av husstandene i dette området.

– Fra denne uken har vi selger tilgjengelig i området for å ivareta etterbestillinger.

– Etter 30. september kan det bli en annen pris, og det vil bli senere oppkobling dersom man velger å vente, sier Svendgård og legger til:

– Vi er meget godt fornøyd med den responsen vi hittil har oppnådd, og håper at enda flere benytter seg av muligheten til å få lagt inn fiberen mens vi er i området.

Vil bli ytterligere utbygging

Selv om Hålogaland Kraft nå går i gang igjen med fiberutbyggingen i Holtet, foreligger det per dags dato ingen konkrete planer for videre utbygging i andre deler av bynære områder.

– Vi gjør oss nå i første omgang ferdig med dette prosjektet.

– Deretter vil det ganske sikkert bli ytterligere utbygginger, uten at vi i dag kan si konkret hvor dette vil skje, sier Tony Svendgård.

fiber: – Nå kan beboere i Øvre og Nedre Holtet som ønsker det få lagt inn fiber, sier Tony Svendgård i Hålogaland Kraft. Foto: andreas Isachsen