Harstad Bedriftshelsetjeneste har kunder med til sammen 1200 medarbeidere. Disse vil fra nå av få sine tjenester innen HMS utført av Sør-Troms HMS-tjeneste, som samtidig styrker staben med tre ansatte hos den tidligere Harstad Bedriftshelsetjeneste. Dette er de to sykepleierne Rita Melbøe og Kristin Benjaminsen, pluss bedriftslege Frode Risdal, som eide bedriften.

– Vi er glade for at Risdal valgte å la Sør-Troms HMS-tjeneste overta bedriften hans. Dette bidrar til at et bredt faglig miljø styrkes i en bedrift med lokalt eierskap og alle ressurser lokalisert i Harstad, sier daglig leder Ellen Finjord i Sør-Troms HMS-tjeneste.

Fem tusen

Sør-Troms HMS-tjeneste er et medlemseid ressurssenter med base i Harstad. Før overtakelsen av Harstad Bedriftshelsetjeneste hadde bedriften 122 medlemsbedrifter med 3800 ansatte. Heretter vil 5000 arbeidstakere få tjenester innen HMS utført av Sør-Troms HMS.

– Vi har siden etableringen i 1950 ervervet og utviklet en svært solid erfaring fra elle problemstillinger som det moderne arbeidslivet måtte ha innenfor helse, miljø og sikkerhet, sier Finjord.

Flott å bidra

I tillegg til de tre medarbeiderne fra Harstad Bedriftshelsetjeneste, omfatter staben nå fysioterapeut, sykepleiere, yrkeshygieniker, jordmor og bedriftslege/spesialist i arbeidsmedisin.

Kristin Benjaminsen, sykepleier og tidligere daglig leder i Harstad Bedriftshelsetjeneste, sier at hun er glad for å være en del av et dyktig tverrfaglig miljø hos Sør-Troms HMS-tjeneste.

– Det er flott å bidra med kompetanse og kapasitet for å kunne gi kundene enda bedre tjenester.