Han sier videre at vi ikke skal mange år tilbake før du fikk politiet på besøk dersom du holdt på med spraymaling på vegger.

– I dag er det heldigvis slik at dersom vi får en bestilling på et veggmaleri, kan vi trygt gå i gang uten å måtte se etter politiet, sier han.

To vegger der det var veggmaleri som han og kollegaer har laget er nå malt over. Noe han synes er litt trist. Men han understreker at maleriene lever sitt eget liv, og det er naturlig at noen av dem blir overmalt.

Når en huseier velger å pusse opp eller male veggene sine så er det naturlig at noen veggmaleri forsvinner.

Rampestrek

Petter Bratland og Torgeir Riise driver en livsstilsaktivitet drevet av skaperglede, genuin interesse for design, graffiti, streetart og fargerike omgivelser.

– I 15 år hver har vi blitt formet av denne livsstilen. Resultatet ble at vi våren 2014 startet opp Rampestrek, sier Bratland.

– Via Rampestrek vil vi tilby Harstad, Troms, Nord-Norge og Verden graffiti og street-art dekorasjoner. Alle som er interessert kan komme på kurs for vi ønsker å gi litt av den gløden og gleden som denne livsstilen og hobbyen har gitt til oss sier Bratland.

Fremover

Bratland tror at stadig flere vil se veggmalerier som en fin måte å pynte hus og vegger, som i dag består av grå betong eller stålplater.

Tidligere var det mange som Tagget for å protestere og den typen spraying ble oppfattet som hærverk. Formen startet i USA for flere tiår siden.

– I dag er det nok blitt mer kunstuttrykk for dem som driver profesjonelt med det vi kaller street-art, sier Bratland.

På spørsmålet om hvorfor han driver med dette, svarer han at det er givende å skape et stort eller lite veggmaleri, både for seg selv og for andre.

– Det er jo en opplevelse å stå i en lift i en vegg som er flere etasjer høy. Der man i tillegg skaper et kunstverk på flere titalls kvadratmeter, avslutter Bratland.

bengt Simonsen

Veggmaleri: Slik så veggen ut med maleri av Bjørn Sundquist og Oluf. Foto: Rampestrek Foto: Bengt Simonsen
En kunstner: Petter Bratland er eier av Rampestrek sammen med Torgeir Riise og sammen har de laget mange flotte veggmaleri i Harstad. Foto: Bengt Simonsen Foto: Bengt Simonsen