Mamma Charlotte Wærness (t.v.) og pappa Tommy Vandalsvik fulgte begge sønnen på hans første skoledag mandag.

– Jeg bor på Sama. Dermed er det en aldri så liten omvei for å finne rett vei til Harstad skole, sier Charlotte Wærness.

– Jeg tør ikke slik forholdene er nå på å sende Tobias alene på skolen. Han blir endten fulgt av meg eller faren den neste ukene, sier hun.

Bekymret

Det er spesielt foreldre som bor på oversiden av Sama-krysset som er bekymret.

For dem som bor på Seljestad-siden eller på bysiden av Harstad skole er skoleveien mer trygg.

– Vi er klar over problemstillingen. De som bor i Blåbærhaugen eller på oversiden av Sama vil få busskort. Dermed bli transporten tryggere, sier Vidar Larsen, rektor ved Harstad skole.

Spente

Mandag morgen sto Tobias Wærness Vandalsvik spent og ventet på oppropet fra rektor Vidar Larsen sammen med jevnaldrende Carmen Edvardsen. Begge skulle starte sammen i klasse 1A.

Klassekontakt Solveig Valberg Lund sto klar til å hilse på de 23 som skulle start opp i klasse 1A.

– I år starter vi opp med 51 førsteklassinger her ved Harstad skole. Det er jevnt fordelt på klasse 1a og 1b, forteller Larsen. I fjor hadde en 64 nye førsteklassinger. I 2018 vil en ha et kull av førsteklassinger som er på nivået vi hadde ved oppstart i 2016.

Han kunne opplyse at dette kullet vil være de siste som ville han sin skolestart ved gamle Harstad skole.

– De som starter opp i disse dager vil oppleve et år med en del bygging i området ved skolen og i området på vei til skolen. Forholdene i Samakrysset skal etter det jeg forstår bli bedre i løpet av september, sier Larsen.

– I dette skoleåret vil mellomtrinnet ha sin undervisningen i en brakkerigg ved skolen. Det har til nå fungert bra. Vi har fått positiv tilbakemelding på at brakkeriggen fungerer som den skal, sier Larsen.

En av fløyene ned mot skolegata er i ferd med å sprette opp. Rett foran skolen kan en se en stor flat etasje. Der ser vi taket på den nye gymsalen, sier Larsen og peker ned mot anleggsplassen foran Harstad skole. På oversiden av gymsalen vil en av to innganger til den nye skolen komme ved skolestart i 2018.

SKOLEDAG: Tobias Wærness Vandalsvik hadde mandag sin første skoledagen. Han skulle som Carmen Edvardsen start ei 1A. Mamma Charlotte Wærness (t.v.) og pappa Tommy Vandalsvik fulgte begge sønnen på sin første skoledag. Foto: Tore Skadal
SPENT: Mandag 21. august var ventetiden over. Elevene i klasse 1A ved Harstad skole er klar for å gå inn i Harstad skole. De bli de siste førsteklassingene som starter opp i den gamle skolen. Ved skolestart 2018 skal barnetrinnet ta i bruk den nye skolen. Klassekontakt Solveig Valberg Lund bak til venstre. Foto: Tore Skadal Foto: Tore Skadal
FUNGERER: – Brakkeriggen for mellomtrinnet har fungert bra. Vi er godt fornøyd med løsningen, sier Vidar Larsen, rektor ved Harstad skole. Foto: Tore Skadal Foto: Tore Skadal
NYBYGG: – Det nye skolen vokser dag for dag. Til høyre ser vi taket til den nye gymsalen, sier Vidar Larsen, rektor ved Harstad skole. Foto: Tore Skadal