Rektor Erlend Welander og de ansatte kunne søndag ettermiddag hilse på noen foreldre og 35 nye elever.

– I dag kunne vi ønske 35 nye elever velkommen til Harstad Folkehøgskole. Det kan komme flere i løpet av de neste 14 dagene, sier Welander, som i høst går løs på sitt fjerde år som rektor ved folkehøgskolen. Tidligere kjent som Trondarnes Frilynte Folkehøgskole.

Da Welander hadde sitt første kull med elever på Harstad Folkehøgskole var det også de 35 elever. D e to siste årene har en hatt 52 elever ved skolen.

– Det varierer fra år til år. Det er svært vanskelig å forutsi hvor mange elever som ønsker å ta ett år ved en Folkehøgskole, sier han.

Kullet som starter opp denne uke har en snittalder på over 19 år. Det er kun fem elever som ikke har passert 18 år.

– Det er linjen yrkesvalg og selvutvikling som har flest søkere. Her er det bare en plass igjen. Også på linje barne- og ungdomsarbeid er det få plasser igjen ved skolestart. Vi har fleste ledige plasser på linjene med teater og på linjen med musikk, forteller Welander.

Søndag ettermiddag var det bli kjent dag ved skolen. Senere på kvelde skulle musikklærer, Harald Markussen, ha konsert for de ferske ungdommene som har valgt Trondenes som bopel de neste ni månedene.

– Elevene start mandag opp med sine første undervisning etter lunsj. De første to ukene vil elevene ha mye å gjøre med tanke på Historiske Trondenes. Om 14 dager vil elevene ha ansvar for en del av det som skjer i nabolaget ved Trondenes Historiske Senter som er Viking-relatert, forteller Welander.

– Jeg synes det er flott at samtlige elever har muligheten til å være med på dette så tidlig i skoleåret. Her blir de fort kjent med historien i skolens nabolag, sier Erlend Welander, som søndag ettermiddag var på plass for å ønske et nytt kull med elever velkommen til Trondenes og Harstad Folkehøgskole.

KLAR: Rektor Erlend Welander og de ansatte kunne søndag ettermiddag hilse på noen foreldre og 35 nye elever. Foto: Tore Skadal