Det sier lederen for Unge Høyre i Troms, Benjamin Furuly. Torsdag ettermiddag var Bardu-karen på Harstad-visitt for å blant annet snakke om student økonomi. Med seg på Torvet hadde han lederen i Harstad Høyre, Einar J. Mustaparta.

– Vi i Unge Høyre har i denne valgkampen stort fokus på student-økonomi. Det ble gitt tilsagn om tilskudd til i gjennomsnitt under 1.000 studentboliger i årene fra 2006 til 2013. De fire partiene har også sørget for at det nå årlig gis tilsagn om tilskudd til over 2.000 studentboliger årlig. Vi skal innfase 11 måneders studiestøtte og vi skal bygge enda flere studentboliger, forteller Furuly.

– Jeg har selv en datter som studerer i Trondheim. Her har en fått en viss pekepinn på at det er vanskelig å få seg studentboliger på første forsøk av studentsamskipnaden. Mange må ut på det private markedet. Og det kan fort bli mye penger av studielånet som går ut av lommene på studentene i bokostnader, sier Einar J. Mustaparta.

I alle budsjettene har vi økt studiestøtten utover prisvekst. Det betyr at studentenes kjøpekraft er styrket hvert eneste år. Til sammenligning sto studentenes kjøpekraft praktisk talt stille under hele den rødgrønne regjeringsperioden, melder de to Høyre-politikerne fra Troms.

– Studentene har heller aldri før fått studiestøtte i juni. Det gjør de nå. Denne sommeren kom første uke med studiestøtte i juni og i dette studieåret kommer enda en uke, opplyser Benjamin Furuly.

– Totalt innebærer økt studiestøtte utover prisvekst og de to første ukene av 11 måneders studiestøtte at studentene har 8.800 kroner mer å rutte med nå, enn de hadde hatt om støtten ikke ble prisjustert, forteller han.

– Vi skal forbedre støtteordningene til studenter med barn. Gi studenter mulighet til å oppta ytterligere lån i Lånekasse. Heve inntektstaket for omgjøring av studielån til stipend. Forbedre støtten til norske studenter i utlandet for å motivere flere studenter til å ta studier utenlands, blant annet ved å øke støtten til studenter som tar utdannelse ved velrenommerte universiteter i utlandet, sier Furuly, om hva regjeringspartiene har fokus på når det gjelder student-økonomi.

– Høyre vil at studentene skal lykkes gjennom å møte studier av høy kvalitet og relevans, høye ambisjoner og tydelige forventninger. Da er noe av det viktigste å øke kvaliteten på studiene, sier Einar J. Mustparta.

Denne perioden har Torbjørn Røe Isaksen blant annet lagt fram en stortingsmelding om kvalitet. I kvalitetsmeldingen har vi satt oss syv mål:

– Alle studenter skal møte krevende og engasjerende studier.

– Alle studenter skal møtes som ansvarlige deltakere i egen læring og integreres godt i det sosiale og akademiske fellesskapet.

– Studieprogrammene skal ha tydelige læringsmål og god helhet og sammenheng.

– Alle studenter skal møte aktiviserende og varierte lærings- og vurderingsformer, der digitale muligheter utnyttes.

– Studieprogrammene skal utvikles i samarbeid med arbeidslivet.

– Alle studenter skal møte undervisere med god faglig og utdanningsfaglig kompetanse.

– Utdanning og undervisning skal verdsettes høyere i akademia.

– I neste periode vil vi blant annet:

– Videreføre arbeidet med å etablere sterkere universiteter og høyskoler gjennom å blant annet bedre arbeidsdelingen mellom lærestedene

– Gjennomføre alle tiltakene som ligger i stortingsmeldingen om kvalitet som vi la fram, blant annet for å styrke undervisningskvaliteten og øke samarbeidet mellom universiteter og høyskoler og arbeidslivet

– Prioritere flere studieplasser innenfor digitalisering, informasjonsteknologo og andre IKT-fag.

– Dette er noe vi i Høyre har fokus på nå i valgkampen, sier Einar J. Mustparta.