Det sier lefseselger Nina Johansen der hun står ved statuen av Rikard Kaarbø på torget i Harstad med sin bod med lefser fra Lefsebakeriet i Lofoten.

– Det er andre dagen under Bakgårdsmarkedet jeg er her med stand og varebil med to frysere, sier Johansen, som ofte er innom byen med bakverk som egner seg særdeles godt til kaffe.

– Jeg har alltid god avsetning på disse tynne lefsene. Det er noe som alltid går bra. Vi har etter hvert laget flere varianter. Det er mange som har sine favoritter, sier Nina, om produktet som er laget på Bøstad i Lofoten.

Til daglig er Hammerfest-kvinnen bosatt i Evenes.

– Jeg er mye på farten med disse produktene. Det er også tradisjon å være med på førjulsmarkedet til Harstad Håndballklubb hvert år. I tillegg besøker en byens kjøpesentre i løpet av året, forteller hun.

– Jeg kan ikke klage på interessen. Det er noen typer en allerede har gått fri for. Men det er bare trivelig at mange våre produkter faller i smak, sier Nina, som denne helgen har vært på plass under Bakgårdsmarkedet 2017.

TREFFER: – Det slå bra an. Mange er innom for å få tak Lefsebakeriet Lofoten, sier Nina Johansen. Lefsene kommer fra Bøstad i Lofoten. Selv bor Hammerfest-kvinnen i Evenes. Foto: Tore Skadal Foto: Tore Skadal