Økonomistudent Tina Hansen (23) forlater ikke hjembyen til fordel for å være tredje helga i august hjemme i Harstad.

Vi treffer henne og venninnen Ida Pedersen (25) på bytur i trengselen på torget.

– Jeg har etterlatt avkommet på barneforestillingen i Bakgården, mens jeg og Tina vandrer rundt langs bodene. Her var det mye spennende, sier Ida, som tester ut noen produkter med spekepølse på standen til Erik Austgard fra Skafferiet.

– Jeg driver også med studier for tiden. Jeg er student ved barnehageutdanningen i Bodø. Det er samlingsbasert, forteller Ida, som er en av mange son trives med at det er marked i sentrum av byen.

Økonomistudent Tina studerer i Trondheim. Men hun drar ikke før hun har fått med seg lørdagens konsertrekke i Bakgården.

– Jeg har vært på det meste av konserter til nå i Bakgården 2017. Jeg skal på de siste konsertene lørdag kveld, sier Tina.’

– Jeg synes Alan Walker var greit. For meg var konserten med Sondre Justad det største høydepunktet til nå, fortalte Tina, før hun og Ida vandret til neste bod.

Ved Skafferiet sin bod holdt Erik Austgard stand.

– Flott å komme seg ut på torget på en dag med oppholdsvær. Vi har holdt det gående i lokalene i Amfi Bertheus noen måneder. Vi er godt fornøyd med besøket og har på ingen måte mistet motet. Vi føler at stedet i toppen av senteret er blitt bra innkjørt, forteller Erik Austgard, som er en av flere drivere av Skafferiet. De driver med salg av kortreist mat fra landsdelen.

nyter: Erik Austgard har flyttet Skafferiet ut på stand. Her har han besøk av Tina Hansen (23) og Ida Pedersen (25) som nyter dagene hjemme i Harstad før de starter opp med studier. Foto: Tore Skadal