Den slags insinuasjon setter man da heller ikke fram uten å få reaksjoner, og i dag fremlegges de første bevis på at også guttene var modige.

Gode lærerkrefter

Seljestad skole har gjennom årene hatt mange gode lærere både i norsk, regning og kristendomskunnskap så vel som i sløyd, handarbeid og gymnastikk. I tillegg var flere av disse lærerne engasjert i stedets sang og musikkliv. Denne aktiviteten, som de jo utøvde på fritiden lot de også elevene sine få del i. Det skjedde gjennom nyttige, instruktive, men også til dels humoristisk pregede og særdeles glade klassetimer. Vi nevner noen av dem; formingslærer Kåre Åberg, Øyvind Horsberg, Rønnaug Nilsen – gift Mathiassen og Arne Schwer, litt seinere kom også Hjørdis Bergsås til.

Om Kåre Åberg vet vi at han virket som dirigent for Seljestad Damekor og Seljestad Mannskor. Lærer Øyvind Horsberg var blant dem som fikk Seljestad skolemusikkorps i gang. Hjørdis Bergsås, som altså flere år seinere ble musikklærer på skolen, var involvert i oppstart av skolemusikken uten selv å være lærer der da. Hun var med i uttaket av de første elevene til skolekorpset. Korpset ble dirigert av transportarbeider Terje Rubach i godt og vel 38 år. Arne Schwer var en av de lærerne som levde og åndet for – og utfoldet seg i klassisk musikk. Rønnaug Mathiassen, som kom til stedet fra Gibostad, som «frøken Nilsen», kjenner vi som «Harstad lille damekor-entusiast».

Musikk

Alle elevene som gikk på Seljestad-skolen ble selvsagt ikke utøvende musikere. Men vi finner igjen flere av dem som «slo inn på musikken» og enten ble engasjert i sang og musikk som hobby, eller de ble gode organisatorer av kor, pop-band, og / eller jazz-orkester.

Mer

Vi er lovet mer stoff om sang og musikk og annen kulturell utvikling på Seljestad.

Hjemme hos: «SK kvintetten» øver hjemme hos Steinar Kristiansen. Fra venstre: Knut Iversen (baryton- sanger), Harald Hveding (FMKNN), Øystein Wang, Steinar Kristiansen (jazz og organisator) og Are Lind med skarptromma, som ble en dyktig gitarist. Foto: Picasa