Det er fredag ettermiddag på Medkilabanen. Tre dager med fotballskole i regi av Medkila går mot slutten. Steinar Westerås har nettopp gitt de unge deltakerne under klubbens fotballskole rykende ferske tips for hvordan de bør utføre et perfekt volleyskudd. De unge spillerne er lydhøre. De ser ut til å ta til seg hva fotballtreneren, med vel tre tiårs erfaring, kan tilføre deres verktøykasse av ferdigheter. De unge spillerne har for lengst oppdaget at Westerås har god peiling på det han forkynner. Det vises også på volleyskuddene, som blir stadig mer velplasserte utover i øvelsen.

- Det er utvilsomt mye å hente på å være med på fotballskoler i sommersesongen, sier Westerås.

Flere dimensjoner

Han bygger opp sin argumentasjon på følgende vis.

- En ting er at man får veldig mye ferdighetstrening i gjennom slike fotballskoler. I gjennom denne fotballskolen får man eksempelvis åtte timer med gjennomført ferdighetstrening fordelt på tre dager. Se gjerne på det som en mini-treningsleir foran årets høstsesong, sier Westerås, før han går over til argument to:

- Det andre aspektet er jo å komme sammen på tvers av alderstrinn og klubber i gjennom et opplegg som dette. Det skal ikke undervurderes. Man opplever noe annet enn i hverdagen, og får derfor nye impulser fra andre trenere, mener Westerås.

- Ser nye talenter

For jentene under årets fotballskole fikk blant annet møte et forbilde som allerede har begynt å vise sitt potensial for Medkilas seniorkvinner. For i årets siste økt under fotballskolen var Crystal Thomas deres veileder. Hun la ikke skjul på at hun var godt fornøyd med de unge spillerne som deltok under årets fotballskole.

- Det har vært interessant å se dem i treningssammenheng. Som gruppe virker de veldig målbevisste. Min erfaring er at de er kjappe med å tilegne seg nye ferdigheter, sier Thomas.

Hun mener også at mange av deltakerne i hennes jentegruppe har et iboende talent.

- Det er mange flinke fotballjenter her. Flere av dem har allerede fått trent med Medkilas kvinnelag. Derfor synes jeg det ser bra ut for den lokale fotballframtida, sier den amerikanske proffspilleren.

- Tar oppgaven alvorlig

Tom Martinsen bidro også til å sy i sammen årets fotballskole. Som representant for klubben er han også godt fornøyd med hvordan denne tradisjonsrike fotballskolen ble gjennomført.

- Vi har mange medlemmer. Derfor er det også naturlig at vi kan tilby en fotballskole til dem som ønsker det. Klubben tar oppgaven med å arrangere sin fotballskole seriøst. Og i år har vi lyktes godt i mine øyne. Deltakerne har blitt presentert gode treningsopplegg. Derfor er vi tilfreds med fotballskolen vår i år, sier Marthinsen.

MÅLVAKT: Mahdi Faizi viste solide ferdigheter som sisteskanse under Medkilas fotballskole. Foto: Ivar Hjelvik
TILFREDS: Crystal Thomas var fornøyd med det hun fikk se fra unge jentespillere i regionen. Fra venstre: Foto: Ivar Hjelvik
VIKTIG: - Det er naturlig for Medkila å ha sin egen fotballskole, sier Tom Marthinsen. Foto: Ivar Hjelvik