En mann i slutten av 50-årene omkom da han fikk en skogsmaskin over seg. Ulykken skjedde mens han jobbet med hogst i skogen, 200-300 meter overfor fylkesveien ved Årneset, ikke langt fra Røkenes Gård.

Alarmen gikk cirka klokka 17.00 onsdag ettermiddag etter at mannen ble funnet død av andre som kom til stedet.

På kanten av et stup

Torsdag formiddag var kriminaltekniker Espen Berger og en kollega på ulykkesstedet for å foreta undersøkelser. Da hadde allerede en politipatrulje og brannvesenet sikret området, der skogsmaskinen nå ligger på kanten av et 15-20 meter høyt stup.

– Det ser ut som at noen busker hindret maskinen å falle utfor stupet, sier Berger.

– Vi etterforsker saken blant annet ut fra at han jobbet 70 meter overfor der maskinen nå ligger, og at den har endt opp her nede, sier han.

Hypotese

Da Harstad Tidende kom til stedet torsdag hadde Berger og hans kollega målt opp, tatt bilder og sett nærmere på maskinen og forholdene rundt.

De har en mulig teori om at en teknisk feil på maskinen har ført til at den har rullet ukontrollert de 70 meterne.

– Det er én hypotese vi jobber med, men det er flere, sier han.

Flere etater involvert

Etter undersøkelsene på stedet er en komplisert oppgave det neste som skal skje.

– Det er å få maskinen ned herfra på en eller annen måte, og til teknisk gransking. Granskingen vil kunne si noe om hva som har skjedd, sier Berger, som også har bistand fra andre etater.

– Vi har et godt samarbeid med Arbeidstilsynet, som er her med to representanter, og Statens vegvesen sin ulykkesgruppe, som vi har hatt dialog med.

– Dette er en tragisk sak som vi anser godt belyst så langt. Nå gjenstår de teknisk undersøkelsene av maskinen og obduksjonen av den omkomne.