I regi av Arktisk Vinfest inviterer Hoelstuen, Umami, Scandic Hotel og Clarion Collection Hotel til tjuvstart på årets mat- og vinhappening i Harstad. Og de tyr til høyst utradisjonelle serveringslokaler når de velger å innrede Galleri NordNorge om til gourmetrestaurant.

Ta kokkene nærmere i øyesyn

– Torsdag, dagen før selve vinfestivalen starter, inviterer vi til Chefs Table, der gjestenes bord blir plassert rundt kjøkkenet for å kunne ta nærmere i øyesyn hvordan vi kokker tilbereder matrettene, forteller kokkene Sigrid Rafaelsen og Kim-Håvard Larsen fra Umami og Anders Sletten fra Hoelstuen. Med seg på laget får de også kjøkkensjef Oliver Veimoen- Bauer fra Scandic Hotel.

– Denne spesielle kvelden vil vi servere det beste som kan oppdrives av lokal nordnorsk mat, der både kveite og hvalkjøtt står på menyen, med grønnsaker og bringebær fra Kvæfjord som tilbehør og dessert.

Bilder av Harr-søsknene

– Dette er første gang vi kokker stiller på samme kjøkken og lager mat, og gjestene kan være sikre på at vi kommer til å legge mye prestisje i å servere et uforglemmelig måltid, forteller de tre, som mener at Galleri NordNorge er et perfekt lokale for dette arrangementet.

– Vi kommer naturligvis til å pynte det ekstra fint, men den flotteste pynten blir nok maleriene som henger på veggene. I denne perioden er det nemlig søsknene Eva, Jan og Karl Erik Harrs bilder som smykker veggene der, forteller de.

Uforglemmelig matopplevelse

Det er kun plass til 40 gjester på dette arrangementet, som allerede har åpnet for bestilling av plass.

– Selv om lokalet er stort nok til å huse flere gjester, har vi valgt å holde oss til dette antallet. Vi ønsker å teste dette konseptet i år, og for å være sikre på at dette blir en unik og uforglemmelig matopplevelse ønsker vi ikke å gape over for mye. Men vi utelukker ikke at det allerede til neste år kan utvides til om lag 60 gjester, sier de tre.

Årlig tilskudd til festivalen

– Vi tror dette konseptet kan være med på å skape ytterligere blest om Arktisk Vinfest. Og med representanter for vingårdene som serverer drikke til maten til stede, bør dette kunne bli et populært og årlig tilskudd til festivalen, sier styreleder Bengt Markussen i Arktisk Vinfest og styremedlemmene Benny Jakobsen og Thomas Rørnes.

restaurant: Galleri NordNorge omgjøres til restaurant for en dag torsdag 31. august. Øverst til venstre Bengt Markussen og Thomas Rørnes. Foran fra venstre Sigrid Rafaelsen, Anders Sletten, Kim-Håvard Larsen og Benny Jakobsen. Foto: Frank R. Roksøy