Der ønsker det internasjonale havbruksselskapet å etablere et anlegg, som til sammen skal ha plass til 3 900 tonn biomasse.

Det er et konvensjonelt, flytende anlegg det snakkes om. Selskapet ønsker å fortøye i alt 16 ”bur”, hver på 100x100 meter, i formasjon 2x8 ”bur”. Det skal avsettes plass til brønnbåt/avlusningsfartøy mellom de to rekkene, fremgår det av henvendelsen til kommunen.

Selskapet ønsker å legge anlegget øst, sør øst for Bårøya. Det berører dermed et område i kommuneplanen som er avsatt til, natur, friluftsliv, ferdsel og fisk. Samtidig vil en liten del av fortøyningene berøre munningsområdet for Laksåvassdraget.

Anlegget vil ikke komme i konflikt med farleder, og heller ikke med hvit sektor for de

nærliggende fyrlyktene på Skogøya i nord og Liland i sørvest.

Cermaq søker i denne omgang om dispensasjon fra arealplanen. Når alle undersøkelser er gjort og en eventuell dispensasjon foreligger, vil selskapet søke om konsesjon.

Høringsfristen er satt til 11. august.

Deretter vil søknaden bli behandlet politisk.

FORBEREDELSER: Cermaq søker i denne omgang om dispensasjon fra arealplanen. Når alle undersøkelser er gjort og en eventuell dispensasjon foreligger, vil selskapet søke om konsesjon. Illustrasjonsfoto Foto: Gratanglaks