Rammen kunne neppe vært bedre. Lett tåke sørget for en trolsk stemning, og da sjørøverskuta «Øypiratene» rundet moloen på Lundenes med fyrverkeri og kanonsalver, skjønte nok alle ungene at her blir det spenning.

Måtte vasse i land

At robåten med de fire piratene gikk på grunn 30 meter fra land, og sjørøverne måtte vasse inn mot stranda, skapte nok bare en ekstra følelse av at dette var slik det en gang skjedde i virkeligheten også.

Og da piratene begynte peke ut barn de sa de skulle kidnappe med seg om bord i sjørøverskuta, var det nok bare de eldste som turte å melde seg frivillig.

Mest gøy å jage dem på havet

Aaron Neander Jakobsen (6 1/2) fra Tromsø var ikke blant disse, men ble likevel tatt av selveste sjørøverkapteinen.

– Jeg trodde ikke at det var akkurat meg han skulle ta. Jeg ble litt redd med det samme, men etter hvert ble det bare mest spennende. Det var litt kult å lete etter skatten sammen med piratene, men mest gøy var det da vi klarte å jage dem tilbake på havet, sier Aaron Neander, som hadde kledd seg i skikkelig sjørøverkostyme for anledningen.

Fortsetter til neste år

Sylvi Anita Johansen hadde tatt på seg ansvaret å sette sammen sjørøvershowet, som en del av familieunderholdningen under årets juksastevne på Grytøya.

– Vi har vært opptatt av å legge til rette for et arrangement som også kan engasjere de yngste som er til stede her på Grytøya. Det er første gang vi kjører dette sjørøverkonseptet, men allerede nå tror jeg vi kan konkludere med at vi vil fortsette med dette også til neste år.

Spennende og artig

– Det var utrolig artig at så mange hadde funnet veien hit, til tross for at det lå tett tåke i regionen rundt oss. Ekstra artig var det å se engasjementet og entusiasmen hos barna, som levde seg skikkelig inn i både skattejakten og slåsskampen med piratene.

Det virket som de fleste syntes det var både spennende og artig å være med på dette sjørøvertoktet, sier Johansen.

ANKOMST: Sjørøverne forlater skuta for å lete etter skatten som er begravd på stranda. Foto: andreas Isachsen
Sjørøverland: Ingen tvil om at det er sjørøvere i nærheten. Foto: andreas Isachsen
landgang: Sjørøverne gikk på grunn med robåten og måtte vasse i land for å finne skatten. Foto: andreas Isachsen
gratis: Alle barn med gullpenger fikk handle gratis is, juice, muffins, kanelsnurrer og fiskekaker. Foto: an
slåsskamp: Ungene ble oppfordret til å jage sjørøverne på havet, noe de klarte med glans. Foto: andreas Isachsen
forsinket: Arne Johan Norheim måtte sjekke om sjørøverne fant fram i tåkehavet som lå tett på havet utenfor Grytøy. Foto: andreas Isachsen
spente: Ungene ventet spent på at sjørøverne skulle komme me i land med kartet som viste hvor skatten var gravd ned. Foto: andreas Isachsen