Overingeniør Are Stenkjær ved Drifts- og utbyggingstjenesten i Harstad kommune ønsker innspillet fra næringsdrivende i sentrum velkommen.

Han ønsker å understreke at han ikke kjenner til hvilke avtaler som er gjort med arrangørene av årets matmarked, men uttaler seg på generelt grunnlag om praksis rundt utleie av arealer i sentrum.

Vil ikke fortrenge lokale aktører

– I de tilfeller der parkeringsplassen ved busstorvet tas i bruk skyldes det som oftest at det ikke er plass andre steder. Vi ønsker ikke å fortrenge lokale aktører som i årevis har benyttet selve torgområdet til fordel for aktører som bare er innom for noen få dager.

– Vi har vedtatte satser for utleie av de forskjellige arealene i sentrum, men hvilke avtaler parkeringsetaten har gjort kjenner jeg ikke til, sier Stenkjær.

Må parkere andre steder

Han er ikke udelt enig i påstanden om at ikke også Bakgårdsmarkedet legger beslag på parkeringsplasser i sentrum.

– Vi må ikke glemme at alle som har sine leide p-plasser i arealene som Bakgården benytter, må parkere andre steder. Det betyr naturligvis økt belastning på de kommunale plassene.

– Vi må også ta hensyn til andre faktorer som blant annet sikkerhet og muligheter for evakuering, noe som er godt ivaretatt ved plasseringen av matmarkedet, sier Stenkjær.

Følger tankegangen

Han stiller seg imidlertid positiv til innspillet som kommer fra de næringsdrivende i sentrum om å vurdere alternative plasseringer av ulike sentrumsaktiviteter.

– Jeg følger absolutt tankegangen om å se på en annen plassering enn p-plassen ved busstorvet og lukker på ingen måte døren for å vurdere andre muligheter.

– Det er også et flott innspill i forhold til det som sentrumsplanen legger opp til, sier han og legger til:.

Innspill til sentrumsplanen

– Derfor oppfordrer jeg Harstadregionens næringsforening å fremme et innspill til gruppen som jobber med sentrumsplanen om å se på mulige arealer som i fremtiden kan egne seg til å ta ulike arrangementer som ikke legger beslag på parkeringsplasser i sentrum, sier Are Stenkjær