De tar imot all aktivitet til sentrum med åpne armer, og syntes det er strålende at det internasjonale matmarkedet som har vært i sentrum siden onsdag, velger å legge turen innom Harstad.

Janne Vang fra Hårny, Håkon Vahl fra Mat av Vahl, Line Sivertsen fra Anemone, Liv Anne Nordahl fra Vakre Vene og Kjersti Mikkelborg fra SpaSpa, håper at matmarkedet i fremtiden blir enda større og mer attraktivt, men undres på hvorfor de må holde til på byens mest benyttede parkeringsplass.

– Ikke flust med p-plasser

–Denne p- plassen, som tar om lag 60 biler, er den mest populære i sentrum. Når vi vet at det ikke akkurat er flust med sentrumsnære p-plasser vil det være i alles interesse, også matmarkedets, at flest mulig finner lett tilgjengelig parkering.

– Ingenting vil være bedre enn at matmarkedet, eller andre aktiviteter, trekker horder av mennesker til sentrum, men da kan vi ikke oppleve at antall p-plasser reduseres, når behovet er å få flere, sier de fem.

–Burde være mulig andre steder

– Vi håper derfor Harstad kommune i fremtiden kan vurdere annen alternativ plassering av matmarkedet. Når vi ser at Bakgårdsmarkedet, med et sted mellom 100–120 boder og utstillere, klarer å gjennomføre dette uten å legge beslag på denne p-plassen, burde det være muligheter også for matmarkedet å etablere seg andre steder.

Generalhagen

– Hvorfor ikke vurdere å legge matmarkedet til selve torgarealet og de tilstøtende gågatene Rikard Kaarbøs gate og Strandgata?

– Eller hva med å stenge Storgata fra Harstad Tidende og ned til Tilbords Storgatens glassmagasin og benytte Generalhagen? En annen mulighet kan kanskje være å benytte p-plassen ved UiT. Der har initiativtakerne bak matmarkedet stort potensial dersom dette markedet vokser seg større i fremtiden, mener de fem.

– Vil komme alle parter til gode

De håper å kunne komme i dialog med kommunen for å se på hvilke alternativer som kan egne seg for ulike aktiviteter i sentrum.

– Vårt motiv for å stille disse spørsmålene handler utelukkende om å gjøre sentrum enda mer attraktivt å besøke, noe vi mener vil komme alle parter til gode, sier de.

60 p-plasser: Når parkeringsplassen ved busstorvet leies ut forsvinner om lag 60 sentrumsnære p-plasser. Arkivfoto.