Det forteller reiserådgiver i reisebyrået Berg-Hansen Margareth Rasmussen. Sommerferien er selve høytiden til reiselivsbransjen, og vurderer du en spontantur kan det fort bli svært dyrt informerer hun.

- Det har vært et høyt trykk. I og med at været ikke har vært så bra, så har vi hatt mange innom som vil ha en tur så snart som mulig. Det har de ikke alltid fått fordi det er veldig fullt, informerer Rasmussen.

Familieferie

Skal du ut på ferie alene har du kanskje en sjanse til å skaffe deg en av de få ledige plassene. Reiser du sammen som en familie blir det derimot vanskelig erkjenner Rasmussen.

- Er det flere personer som reiser sammen er det ikke lett å få til på denne tida. Det har vært mange fortvilte folk innom her den siste tida, som ønsker seg bort for en uke eller to. Dessverre er det helt fullt, forteller hun

Ingen problemer

Så langt har årets sommer fortonet seg relativt dramatisk rundt om i europa. Med jordskjelv og skogbrann i populære feriedestinasjoner som Kos og Split har flere turister vært usikre på oppholdet. Likevel har ikke Berg-Hansens kontor i Harstad opplevd det som dramatisk.

- Vi har ikke fått noen spesielle tilbakemeldinger på det. Jeg vet vi har hatt kunder som har reist til Kroatia, men heldigvis ser det ut til at de har unngått problemene, forteller Rasmussen.

Berg-Hansen sentralt har god kontroll på de reisende som byrået har i de utsatte områdene. Rasmussen påpeker at sikkerheten er i forsetet.

- Det skal ikke være slik at man skal føle seg utrygg på reise, og vi jobber for å ivareta tryggheten til de reisende.

Utsett

Rasmussen anbefaler folk å utsette ferien hvis de har muligheten til det. Det kan være svært lønnsomt.

- Det går greit å skaffe seg en tur på en ukes tid, men blir det særlig lengre så blir det vanskelig. Har man muligheten til å utsette ferien litt så slipper man å betale for mye. Prisene går opp når det er dårlig med plass, forteller hun.