I nye Furuberget FUS barnehage skal barnas egne interesser legges vekt på.

Furuberget FUS aktivitetsbarnehage starter opp 17. august med 60 barn, men da i midlertidige lokaler frem til nybygget står ferdig i november. Lokalene i Åkervika, Gangsåstoppen og Rønningjordet barnehage leies til formålet. Dette er også de tre barnehagene som legges ned i forbindelse med byggingen av FUS-barnehagen. Enhetsleder Gro Dahle ser frem til å lede en privat barnehage med en spesiell profil.

Egenledelse

– Vi skal ta utgangspunkt i barnas egne interesser og engasjement, noe jeg personlig synes er veldig viktig. I stedet for å legge konkrete planer for alt som skal skje, vil vi heller legge vekt på hva som allerede har skjedd. Noe av det spesielle med FUS er nettopp at man lærer gjennom erfaringer man har gjort. Egenledelse gjennom lek og læring er også noe vi vil fokusere på, sier hun, og legger til at rammeplaner og pedagogiske innretninger er de samme som i kommune barnehager.

Friluftsprofil

Den nye barnehagen er under bygging midt i furuskogen mellom Stangneshallen og idrettsanlegget. Ideelle omgivelser for en aktivitetsbarnehage med friluftsprofil, ifølge enhetslederen.

– Uteområdene kommer til å bli fantastiske, med fjæra i Hestvika og idrettsbanen i nærheten. Vi skal være mest mulig ute, sier hun.

Fra alle kanter

Tre av de fire første avdelingene som åpner i august er for de minste, det vil si barn i alderen 0-3 år.

– Disse små skal også få være masse ute i friluft. Vi har blant annet kjøpt inn små telt de kan ligge i, sier hun, og forteller videre at ungene kommer fra alle kanter av byen.

– Noen kommer fra barnehagene som legges ned, mens andre har søkt seg bevisst hit fra andre barnehager. Jeg tror at når foreldrene først ser hvor flott det blir, vil det ikke bety noe om de må frakte ungene fra nordsiden av byen, mener hun.Ansatt personalet

Mandag 17. november er dagen da nybygget åpner dørene. Nøklene skal overleveres to uker i forkant, så personalet skal få god tid til det praktiske før de 60 barna innvier lokalene, ifølge Gro Dahle. Hun har allerede ansatt personalet.

– Sju pedagoger og ni fagarbeidere. Det var en haug med søkere, så det var ikke vanskelig å finne dyktige folk. Det kommer ny utlysning når det nærmer seg åpning av ei ny avdeling i januar. Da trenger vi flere folk.

ANSATT: Gro Dahle gleder seg til å ta imot ungene i den nye barnehagen på Stangnes. Foto: Tore Skadal. Foto: Picasa