På Evenes omsorgssenter jobber seks ungdommer som trivselsagenter i ferien. Det setter de gamle pris på.

82 år gamle Hulda Diedrichsen blir litt rørt når hun forteller om det ungdommelige innslaget på sykehjemmet. – Det er så fint når disse ungdommene kommer. Da blir jeg så glad, og jeg føler meg nesten ung sjøl også.

Trivelig jobb

Det er andre året Evenes kommune tilbyr skoleungdom jobb som trivselsagenter på Evenes omsorgssenter. Det ligger i yrkestittelen at de er der for å skape trivsel for de beboerne, og for Snorre Riise er det andre sommeren som trivselsagent.

– Dette er en trivelig jobb, for vi opplever at de gamle setter stor pris på at vi kommer. Noen blir så glade at feller noen tårer. I fjor sommer var jeg litt usikker på hva denne jobben innebar, men jeg trivdes så godt at jeg ville jobbe med dette i år også. Vi får bestemme mye sjøl og prøver å finne på aktiviteter som beboerne liker. Hvis været er godt, er vi mye ute i sansehagen og har forskjellige aktiviteter. Når været ikke frister til uteaktiviteter, er vi inne og spiller forskjellige brettspill. Vi har også vært her og hatt en kinokveld med beboerne. Tidligere i sommer arrangerte vi en spaaften der jentene pussa og lakka negler, rensa hud og la på ansiktskrem og rulla håret til beboerne. Dette satte de stor pris på.

Koser oss

Mia Solvang trives godt som trivselsagent.

– Jeg synes at det er artig å bli kjent med de gamle, og de blir så glade når vi kommer. Det er helt topp å kunne tjene penger på en slik koselig jobb.

Nora Fjellheim føler at hun gjør en viktig jobb.

– Det er trivelig å kunne gjøre ting sammen med de gamle som det faste personalet ikke har tid til ellers i året. Vi koser oss på jobb og samtidig vet vi at vi er til glede for beboerne.

Får oppleve noe annet

Fagleder ved Evenes omsorgssenter, Marion Pedersen, er veldig glad for at kommunen også i år har tilbudt bygdas ungdommer jobb som trivselsagenter ved institusjonen som hun leder.

– Det beste er at beboerne får oppleve noe annet. De får være mye ute, og de får ha kontakt med ungdom. Selv om vi har aktivitetstilbud ellers i året også, har personalet travle dager. På bakgrunn av de positive erfaringene vi gjorde i fjor sommer med trivselsagentene, har vi utvidet arbeidstida til tre dager á fire timer i seks uker. Dette er positivt for oss, og samtidig fint for ungdommene som får en sommerjobb. Vi ønsker å kunne ha flere muligheter til å ta beboerne med ut på tur, og derfor har vi satt oss som mål å kunne skaffe oss en sykkeltaxi med hjelpemotor. Et slikt framkomstmiddel er ganske kostbart, men vi er i ferd med å ta kontakt med lag og foreninger for å få økonomisk støtte, sier faglederen.

SAMLING I LYSTHUSET: Før uteaktivitetene samlet beboerne og trivselsagentene seg i lysthuset. Fra venstre beboerne: Nanna Andersen, Hulda Diedrichsen, Else Larsen, Helena Berg, Hagar Løvlund, Karina Kristensen, Eva Svendsen og Gerd Johansen. Bak fra venstre: Fagleder Marion Pedersen, Mia Solvang, Nora Fjellheim, Snorre Riise, Johanne Holtmo og Ragna Fjellheim. Trivselsagent Randi Berg var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Per Jan Pedersen