Nesten hele juli har gått uten at sommeren har vært i sikte. Nedbør, sur vind og hustrige kvelder har vært status yil nå. Men fra fredag morgen snur det, ifølge vakthavende meteorolog ved Værvarslinga i Tromsø, Anita Ager-Wick.

– I alle fall få over 16 grader, mye sol og etter hvert stigende temperaturer. Selv om vi ennå kan se noen pålandsskyer, er det i ferd med å bygge seg opp et høytrykk utenfor kysten vår. Så nå skal det bli bedre og bedre vær her nord, lover hun.

20 grader

Lørdag kan vi glede oss over 20 varmegrader, visstnok for første gang i årets julimåned. Og godværet skal vare hele helga.

– Jeg kan ikke love skyfri himmel, men både lørdag og søndag blir uansett fine sommerdager, sier meteorologen.

At juliværet er ustabilt, er ingen nyhet. Kanskje er det ekstra ille i år? Vekslende

– Det stemmer at været har vært svært vekslende i år. Vi har jo hatt den kaldeste våren på 20 år, og ennå ligger det mye snø i fjellet, sier Anita Ager-Wick, og legger til at det kan bli vekslende utover i neste uke også.

- Det ser ut som det kan bli mye sol, men etter hvert så begynner det å bli usikkert igjen. Det hopper og spretter. Man kan i alle fall glede seg til ei solfylt helg. Så legger vi inn ei ønskebestilling her, og håper det varer lenge.