Avdelingsleder Wiggo Hokland ved Diplom Is sitt lager på Stangnes setter nå sin lit til at godværet som meldes de kommende dagene skal få fart på isslaget.

En av årets beste salgsuker

– Issesongen starter som oftest i april måned. For oss ble dette en dårligere måned enn budsjettert på grunn av kulde og dårlig vær. I mai måned nådde vi budsjettet, til tross for at også denne måneden var kald, sågar med flere dager der det snødde.

– Men uansett vær er alltid den uken vi feirer 17. mai en av årets beste salgsuker for oss.

– Heldigvis fikk vi en periode med varmt og fint vær i juni der vi hentet inn det meste av det tapte salget tidligere i år, slik at det totale issalget nå ligger noenlunde på det normale.

– Normalt er juli måned den måneden vi i løpet av året selger mest is. Så langt ligger vi litt bak budsjettet for juli, men dette kan endre seg raskt dersom været bedrer seg, sier Hokland, og føyer til:

– I disse månedene som er høysesong for oss har vi 8 ansatte ekstra som fortrinnsvis sørger for pakking av isleveransene.

Sol og varme

– Også salget av softis har vært greit hittil i år, selv om dette salget er enda mer avhengig av godt vær enn dagligvaresalget av ulike issorter, som i langt større grad går av seg selv, sier han, og legger til:

– Nå krysser vi fingrene og håper at prognosene som melder om sol og varme de neste 8–10 dagene slår til, slik at alle ishungrige som måtte ha lengtet etter en is eller to, benytter sjansen dersom godværet kommer.

– Slår dette været til vil det ganske sikkert pynte på omsetningstallene for sommeren, sier Hokland.

Fra Saltfjellet til Kirkenes

Diplom Is på Stangnes har ansvaret for all distribusjon av selskapets is nord for Saltfjellet og til Kirkenes.

– Vi har selv ansvaret for distribusjonen til Finnsnes, Narvik, Kjøpsnes, Lofoten og Vesterålen med våre fem biler. All øvrig distribusjon sendes sammen med Tines utkjøringer.

– Dette samarbeidet fungerer flott og bidrar til sikker og forutsigbar distribusjon av våre produkter, sier Hokland.