Ordfører Torbjørn Larsen i Kvæfjord er glad for at stadig flere i kommunen nå får tilbud om fibertilknytning.

– At vi nå omsider kan tilby enda flere et stødig og solid fibernett betyr først og fremst mest for dem det gjelder.

Kan være avgjørende

– Men også for Kvæfjord som kommune er det viktig å kunne tilby innbyggerne god, sikker og rask nettilgang. I noen tilfeller kan det sågar være avgjørende om hvorvidt man ønsker å slå seg ned i «grisgrendte strøk» at tilgangen til fiber er til stede.

– At vi nå også får fiber til det nye boligfeltet ved Berg/Engen bør også øke interessen til å etablere seg her.

– Men også for å være en attraktiv kommune for næringslivet å etablere seg i er det viktig at vi kan tilby god fiberdekning, sier Larsen.

Til Bremnes innen 2017

Han regner med at også strekningen fra Elde til Bremnes får tilbud om fibertilkobling i løpet av 2017.

– I forbindelse med tilskuddene vi mottok fra Troms fylkeskommune til bredbåndsutbygging ble firma Nordix tilbudt å gjøre jobben med fibertilrettelegging på denne strekningen.

– Etter planen skal dette arbeidet være fullført innen utgangen av dette året. Jeg har ikke hørt noe annet enn at denne utbyggingen er i rute.

Vi har et dekningskart

– Vi har per i dag lagt fiber til Straumsbotn, men har fortsatt behov for å dekke større områder av kommunen.

– Vi har et dekningskart som viser at det er muligheter å jobbe videre med fiberutbygging i de delene av kommunen som i dag ikke har fiber.

– Dessverre forligger det ikke konkrete planer for videre utbygging mot blant annet Refsnes, Austerfjorden og Flesnes, selv om målsettingen vår naturligvis er at også disse områdene før eller siden skal få muligheten til fibertilkobling, sier Torbjørn Larsen.