Takket være et bredt engasjement blant lokalbefolkningen på strekningen Borkens sentrum til Elde, blant annet i form av underskriftskampanje for å få oppgradert til fiber, har nå store deler av beboerne på denne strekningen nå fått fibertilgang.

Eget fjernvarmeanlegg

Bernt Otto og Bente Berg på Dale opplever en ny hverdag etter at de fikk fiber «til gards». De driver stort innen eggproduksjon og klekking av kyllinger i tillegg til fasan, kalkun, vakkel og gjessavl.

Bernt Otto har også bygd et eget lite lokalt fjernvarmeanlegg på gården. Det meste som foregår på gården er datastyrt.

Bedre sikkerhet for dyra

– At vi nå har fått installert fiber har gjort hverdagene langt enklere for oss. Nå kan vi på en langt enklere og ikke minst raskt og stabil måte registrere alt fra temperaturer og fuktighet til kameraovervåking av dyrene.

– Det betyr først og fremst langt større sikkerhet og trivsel både for dem og oss, sier Bernt Otto.

– Det betyr også at vi nå har full kontroll og oversikt på hele produksjonslinja på gården, og så langt har vi ikke hatt et eneste brudd på fiberen etter at vi fikk den i hus, sier han.

Kan jobbe hjemmefra

Han har i tillegg til gårdsdriften fulltidsjobb på Tine på Sama pluss 20 prosent stilling ved fjernvarmeanlegget på Hjellholmen.

Kona Bente har heltidsstilling som kvalitetsrådgiver ved KOA i Kvæfjord. Takket være fibertilkoblingen har også denne arbeidshverdagen blitt letter for begge to.

– Nå kan jeg sitte hjemme å kontrollere hva som skjer på arbeidsplassen, både på Tine og Hjellholmen, det samme kan kona gjøre opp mot sin jobb på KOA, sier Bernt Otto og legger til:

Samme mulighet som andre

– For oss som familie har fibertilgangen gitt oss en annen og bedre hverdag. Barna kan se på TV når de vil, og både jeg og kona har merket at vi nå har fått langt bedre tid til å gjøre andre ting sammen enn hva tilfellet var før.

– Endelig har innbyggerne i denne delen av Kvæfjord fått de samme mulighetene som andre har hatt i lang tid, og forhåpentlig får resten av befolkningen samme tilbud om ikke altfor lenge, sier Bernt Otto og Bente Berg.

sjekk: Via mobiltelefonen sjekker Bernt Otto Berg at temperatur og fuktighet er som normalt i fjøset. Foto: Andreas Isachsen