Godt kinobesøk

Jevnt: Besøket på Harstad kino holder seg jevnt, med litt økning de siste årene, sier kinovert Helene Hokland. Foto: Øivind Arvola Foto: Oivind Arvola

Selv i ferietida er harstadværingene ivrige kinogjengere. Nyhetene er mange. Og spennende.

Man skulle tro det var mest i vintermånedene at folk strømmet til kinoen. Det stemmer ikke, ifølge kinovert Helene Hokland.

-Juni i fjor hadde vi 4.630 besøkende, og var faktisk den måneden med mest økning siden 2013. Sannsynligvis på grunn av at vi hadde skolekino, men også på grunn av «Pirates of the Carribbean». Så kom juli med 6.424 besøkende, noe «Et helt halvt år» bidro sterkt til. Den rullet over lerretet i mange uker, sier hun, og forteller videre at årets juni hadde over 5.000 besøkende, mens 1.979 personer har besøkt kinoen hittil i juli. Det vil bli mange flere.

Forventninger

Det er umulig å si nå hvordan denne måneden ender. Men flere nye filmer er på tur, sier hun, og nevner barnefilmene «Brannmann Sam» og «Grusomme meg».

-Artige og populære filmer. Og endelig, 21. juli kommer den nydelige filmen «Ballerina», der hovedpersonen for en gangs skyld er ei jente.

I neste uke har også voksenfilmen «Dunkirk» premiere, regissert av stjerneregissøren Christopher Nolan. En dramatriller for de som liker historier fra 2. verdenskrig med litt action.

-Dette er en film vi har store forventninger til. Den har fått kjempeanmeldelser. Det har også science fictionfilmen «War for the Planet of the Apes» som hadde premiere onsdag denne uka. Også den med seksere og gode anmeldelser, sier kinoverten.

Kino øker mest

Besøket på Harstad kino holder seg jevnt, med litt økning de siste årene.

-Det reflekterer det som skjer på landsbasis. Ifølge SSB er det nemlig kinoen som øker mest i kultursammenheng. Det må bety at det lages filmer folk vil ha, i tillegg til det sosiale, mener hun.

 

Fjorårets mest sette film var «Kongens nei», etterfulgt av «Snekker Andersen», «Børning 2», «Et helt halvt år», «Istid» og «Kjæledyrenes hemmelige liv». Selv liker kinoverten mange ulike sjangre. Både filmer med effekter, samt smalere filmer som krever litt ettertanke. Men naturlig nok må hun se det meste av nyhetene før de ankommer Harstad kino.

-Alle storfilmene, de såkalte blockbusterne, må vi ta inn. I tillegg må vi velge ut noen smalere kvalitetsfilmer. Jeg anbefaler den franske filmen «Liv til de levende døde», som har premiere 21. juli. For de som vanligvis ser kassasuksesser med masse effekter, kan det være fint å se noe annet. Dette er en sånn film. En film der du blir dratt inn i den gode historien, sier hun.

 

 

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Ønsker at matmarkedet flyttes

Næringsdrivende i sentrum ønsker matmarkedet hjertelig velkommen. Men håper de ikke okkuperer parkeringsplassene ved busstorvet i fremtiden.

Juksastevnet på Grytøy 2017:

Fredag braker det løs

Når sjørøverne kommer til båthavna på Lundenes fredag, blir det starten på en helg med liv og røre på Grytøya.

Ønsker at matmarkedet flyttes

Næringsdrivende i sentrum ønsker matmarkedet hjertelig velkommen. Men håper de ikke okkuperer parkeringsplassene ved busstorvet i fremtiden.

Juksastevnet på Grytøy 2017:

Fredag braker det løs

Når sjørøverne kommer til båthavna på Lundenes fredag, blir det starten på en helg med liv og røre på Grytøya.

Fiskeridikretoratet ønsker tips:

Rømt laks i Nordland

Krig og kjærlighet på liv og død

Løytnant Helene Hilmarsen holder et gripende foredrag fredag under juksastevne på Grytøy

Søkere på skoleplass fikk svar

I dag har nær 600 søkere på skoleplass i den videregående skole i Nordland fått svar fra fylket.

Mange stikker av etter å ha kjørt på dyr

Hver sommer opplever bønder at dyr på beite blir påkjørt, uten at bilistene varsler om det.

Edvald Boasson Hagen klar for ARN

Etappevinner i Tour de France, Edvald Boasson Hagen stiller på startstreken i Arctic Race of Norway2017.

Må krysse trafikkert vei uten gangfelt

– Hvor mye kan det koste å lage et gangfelt for å trygge skoleveien til barna våre, spør trebarnsmor Marian Grande Holte.

De nye signeringene har ankommet Harstad:

– Med oss vil Medkila være et bedre lag

Tirsdag kveld trente for første gang Medkilas fire nye spillere sammen. Nysignering Jenna McCormick mener at de nye signeringene vil gjøre Medkila sterkere.